bolečina v glavi
Lep pozdrav.
Že več let me redno boli glava. Glavoboli kot so pri prehladu niso problem. Težave nastanejo pri močnih glavobolih na določenih mestih (levi ali desni del čelnice). Občutek je tak, kot bi me kdo zabadal z nožem (ostra in močna bolečina), levo ali desno oko je rahlo zaprto, odvisno na kateri strani se pojavi bolečina. Sicer me na teh dveh mestih ni bolelo že kakšno leto, me pa sedaj na spodnjem delu desne senčnice, močneje in enak občutek noža ali ostrega predmeta. Opažam, da sem veliko bolj zmedena, izgubljam ravnotežje (ne padem, ampak me zanaša, torej s težavo hodim ravno), veliko bolj sem nerodna, počutim se, kot da nisem vedno prisotna. Zalotila sem se celo, da sem hodila po stopnicah faksa in nisem vedela kaj tam počnem – trajalo je nekaj sekund. Imam tudi konstantne tope in zelo šibke bolečine v glavi, ki so neodvisne od teh močnih in ostrih. Dela mi tudi slabo kot, da bi se vozila v avtomobilu.
Pred nekaj leti sem imela CT glave, ki ni pokazal ničesar.
Ker nameravam k zdravniku, ki s svetlobno hitrostjo vse pripiše monitorju in računalnikom, me zanima vaše mnenje.
Stara sem 20 let, ne kadim, občasno telovadim, jem dokaj zdravo, ne preživim preveč časa za računalnikom in sem veliko na svežem zraku, nisem pod stresom, sem dokaj srečna in zdrava oseba, če odštejemo konstantne glavobole. Mislim, da bi lahko v pretekih 5 letih na prste preštela dni, ko me celi dan ni niti malo bolela glava.
Hvala
Pozdravljeni, najpogostejši kronični glavobol je tenzijski, pulzirajoče, zbadajoče enostranske bolečine s spremljajočimi težavami, bi šle tudi v sklop migrenskih glavobolov. Kronične bolečine bi lahko povzročilo tudi jemanje analgetikov, če jih jemljete ob glavobolu. Koristno je voditi dnevnik glavobolov skupaj s trajanjem, v kakšnih okoliščinah so nastali, trajanjem in kaj jih je olajšalo. To utegne zdravniku močno olajšati delo. Glavoboli so izredno pogosta težava, vzroke je marsikdaj težko, če ne nemogoče najti, dobršen del simptomov je lahko podoben med njimi in podobno zapleteno ja včasih iskanje primerne terapije.
Lep pozdrav
Pozdravljeni,
že 2 tedna imam bolečine v glavi in sicer na vrhu glave. Sprva je bilo hudo, ker so bile prisotne vrtoglavice, en dan tudi mravljinci, sedaj se pa je ta bolečina omilila, vendar je vseeno prisotna.
Opravila sem CT, kateri na srečo ne kaže nobenih sprememb in dobila tablete, katere naj pojem ob bolečini (največkrat 3x na dan). Nevrolog je rekel, da gre najverjenteje za tenzijski glavobol.
Skrbi me, ker do sedaj (24 let) nisem imela problemov z glavo, sedaj pa ta bolečina kar ne preneha…
Je smislena tudi magnetna resonanca glave? In koliko časa se čaka na to?
Hvala za odgovore.
LP, Ana
Pozdravljeni
Nihče nima težav z glavoboli kar od rojstva in se pojavijo enkrat kasneje. Nimam razloga, da bi dvomil v diagnozo tenzijski glavobol in tudi dvomum, da bi vam razna slikanja glave prinesla kaj novega. Tudi pri jemanju zdravil proti bolečinam je treba biti zadržan na dolgi rok, saj tudi to lahko povzroči glavobole
Lep pozdrav
Spoštovani,
približno 10 dni imam občutek kot da je glava premajhna in me tišči. Začelo se je neko neprespano jutro. Občutek imam približno kot bi imel “alkoholnega mačka”. Zjutraj ko se zbudim me glava boli v zatilju, čez dan je bolečina kar precej znosna. Tudi vid imam nekako tak kot da bi nekaj spil…žal drugače ne znam opisati. Pritisk imam normalen 120-80. Edino v sredo sem kar naenkrat popoldne imel pritiska 180-100, kar pa je v eni uri izzvenelo. Ali je lahko kaj nevarnega (anevrizma)? K osebnem zdravniku sem že naročen, zanima me ali lahko počakam, ali je bolj nujno, ker od osebnega zdravnika do preiskav traja nekaj dni.
hvala za prijaznost,
LukaT
Pozdravljeni,
že tri dni občutim topi glavobol na območju čela (če pogledam desno ali levo navzgor, začutim malo močnejši-ostrejši glavobol tudi tik nad zunanjim kotičkom tistega očesa v katero stran gledam). Prav tako me spremljajo tudi bolečine v desnem delu vratu (nižje, bolj proti ramenu).
Zanima me, ali je mogoče vse skupaj posledica kakega prepiha, mogoče tudi menjave ležišča (ki je sedaj občutno trše) in vzglavnika (ki je malo višji, od prejšnjega), ali bi se bilo pametno iti pokazat k zdravniku?
Vzela sem tudi Lekadol, po katerem je bolečina izzvenela, je se pa vseeno vrnila proti večeru.
Naj omenim še, da me je pred približno 4-5 dnevi pičila žuželka, katere “ugriz” je srbel, kot komarjev, zgledal pa je malo drugače (vodena bulica sredi otekline, iz katere se je kak dan cedila tekočina, potem je bilo vredu)..pomislila sem, da bi bil glavobol mogoče lahko tudi posledica tega pika?
Za odgovor se Vam že vnaprej najlepše zahvaljujem!
Lep pozdrav, Tamara
Pozdravljeni, piku žuželke bi to težko pripisal, prav tako ne bi obtoževal blazine oz posteljnjine. 3 dni ni dolgo za glavobole, možnosti zanje je res veliko, v vašem zapisu pa nisem našel nič alarmantnega , da bi bilo k zdravniku treba na vrat na nos.
Lep pozdrav
@lk
V opisu je relativno malo oprijemljivega, glavoboli v rafalih bi lahko bili podobni opisanim, a so redki pri 13 letnikih, na voljo pa je seveda še cel izbor “običajnih” glavobolov. Preden te pregleda zdravnik, pa lahko poskusiš še na forumu pediatrija.
Lep pozdrav
Pozdravljeni!
Stara sem 12 let ter se srečujem z glavoboli, ki trajajo 2-3 dni, nato par dni nič, čez en teden oz. manj pa spet glavoboli. Boli me vedno na desni strani, pri sencah in včasih na desni strani čela( ter kdaj na zadnji strani glave).Običajno 1 lekadol ne pomaga, zato na dan ko me boli glava pojem 2 ( takrat se bolečina umiri), oz. nalgesin, ob katerem je bolje ( seveda ob daljšem počitku). Zanima me, kaj bi lahko naredila da bi se glavoboli končali?( na dan spijem približno 3 litre vode) Zakaj me vedno boli le na desni strani? Ali je lahko to kaj hujšega?
LP, ter hvala za odgovor
lep pozdrav
zanima ne naslednje. že dalj časa imam bolečine v predelu čela in senc pritisk pa se pojavlja tudi v zadnjem delu glave naj povem da delam fizično v skladišču, in da včasih dviguje težke stvari ali je možno da me boli zaradi dvigovanja, naj povem da bolečine ne minejo niti med vikendom ko sem doma
torej je možno da je kaj hujšega ali obstaja tudi kakšna povezava z zobmi ker me bolijo tudi zgornji zobje??
hvala
Pozdravljeni,
Več kot kakšen mesec imam bolečine v levem predelu glave, bolečina mi pritiska na senco in oko.Bolečina pa je neznosna, traja približno 3 dni in neha, ter se spet pojavlja. Pred 2 dnevoma pa sem dobila hud udarec v sprednji del glave imam veliko buško, spet mi še bolj pritiska na oko, ne morem jest, slabo mi je in bruham.
LP