bolečina v glavi
Pozdravljeni,
Od 2. aprila 2012 me boli glava vsak dan. Bolečina se pojavlja povsod po glavi v obliki topega pritiska, in sicer včasih tako močna, da me boli četudi ležim v temi in brez zunanjih hrupov, včasih pa čisto malo samo toliko da čutim. V prvem tednu bolečin sem tudi vsak dan bruhala, kar pa se sedaj ne pojavlja več. Obiskala sme splošnega zdravnika, ki ni imel nobene ideje kaj bi lahko bilo, napotil pa me je k nevrologu. Po slikanju glave (CT), ki je pokazala širši temporalni rog desnega stranskega ventrikla, mi nevrologinja ni vedela povedati kaj bi to lahko povzročilo in ali je to vzrok bolečine. Opravila sem tudi pregled očesnega ozadja, ki tudi ne pokazal kakšnih posebnosti. V prihodnjem mesecu me čaka še MRI. Ker se bojim, da še po tem slikanju ne bo nič kaj preveč jasno zakaj imam takšne glavobole, me zanima, če bi lahko vzrok bil prehrana, alergije, bolezni ki jih prenašajo klopi…? Prav tako me zanima če je morda kaj hujšega na vidiku in kako naj ravnam v primeru da tudi MRI ne pokaže posebnosti in me bo glava bolela še kar naprej.
Hvala in lep pozdrav,
Anne
Pozdravljeni
Težko se delam pametnega po vseh zdravnikih, ki so vas že pregledali in po opravljenih preiskavah. Nikoli se mi sicer ne zdi odveč pregled krvi na borelijsko okužbo, nenavadno ne bo niti, če se izkaže, da gre zgolj za tenzijski glavobol
Lep pozdrav
Pozdravljeni!
Stara sem 20 let in imam migrenske glavobole že kar nekaj let. Ponavadi se mi bolečina pojavi na desni strani glave, boli me desno uho, zelo občutljivo postane tudi desno oko. To se mi je zgodilo tudi tokrat, migrena je trajala 2 dni, nato pa sem se zjutraj zbudila brez migrene, anpak z groznimi bolečinami na levi strani vratu. Ta bolečina traja že dva dni, glave praktično ne morem premakniti. Mogoče vidite kakršnokoli povezavo? Najlepša hvala za odgovor in lep pozdrav,
Mojca
Pozdravljeni!
Prejšnji četrtek sem bila sprejeta v BGP Kranj (noseča sem 33 tednov :)), ker sem imela hud glavobol in so mislili da zaradi pritiska. Tam sem ostala 3 dni, pritisk je bil vseskozi o.k.
vendar pa bolečine v glavi ne izginejo, še vedno so prisotne vendar ne tako močno kot v četrtek, ko sem bila hospitalizirana.
glede na to, da sem noseča lahko jem samo Lekadol vendar me je strah, da se glavoboli ne bodo nehali, tablet pa tudi ne morem jest v nedogled.
Je možno, da me boli še vedno zaradi “migrene” oz., ker je glava tako razboleta, in kdaj bo minilo, če je zdaj od tega že 1 teden.
lp Merci
Pozdravljeni
Od mene vas ne bo nehalo boleti, žal se tudi do diagnoze ne da prikopati po netu. Glavoboli imajo številne vzroke, od okužb, vnetja sinusov pa do običajnih oblik glavobola, kot je npr. tenzijski glavobol… Vedno se najde zdravilo, ki pomaga, vprašanje je, s čim ste poskusili. Če vseeno ne pomaga, je ambulanta naslednji korak.
Lep pozdrav
Pozdravljeni,
Stara sem 41 let in me kak mesec in pol boli glava zadaj nad zatiljem. Začela me je boleti med smučanjem, ko nisem imela pokritega vratu in dela glave; bila sem brez šala. Če glavo premaknem me preneha boleti in po določenem času spet začne. Bolečina je kot nek pritisk, če si z roko pritisnem na glavo, bolečine ne čutim. V službi imam sedeče delo za računalnikom. Bila sem pri nevrologu, izvidi so vsi ok. Mnenja je, da je depresija. Jaz nimam nobenih drugih znakov depresije. Ponoči me ne boli in dobro spim. Kaj bi lahko bilo?
Hval za odogovor.
Lp, Alka
Pozdravljeni
Sicer ne morem dvomiti v mnenje nevrologa, glede na to, da navajate, da je odvisno od položaja glave, se mi zdi možno tudi, da dejansko izvira iz vratu oz vratnih mišic, ki držijo glavo pokonci, torej vaše drže, preveril bi vseeno, če je ok vaš vid, ni nemogoče niti, da gre za recimo tenzijski glavobol.
Lep pozdrav
Pozdravljeni.
Pred dobrimi tremi meseci se mi je pojavil glavobol, ki je trajal skoraj 6 tednov. Bolelo me je v predelu senc in čela, včasih tudi za očmi. Dobila sem napotnico za nevrologa, ki pa sem ga zaradi čakalnih dob obiskala, ko je glavobol že minil. Zaradi tega in statusa ob pregledu se ni odločil za nadaljnje preiskave in glavobol označil za domnevno tenzijski. Svetoval pa je ponovni pregled v primeru ponovitve. Pred dvema tednoma se mi je glavobol ponovno pojavil, spet v predelu čela in senc, potem nekaj dni izzvenel in se vrnil predvsem z bolečinami v levem delu glave-sence, vrh glave in zadaj, danes pa tudi v levi ličnici. Stara sem 26 let, pred dnevi sem zaradi pomanjkanja železa (hemoglobin imam v redu) začela z jemanjem Retaferja, drugih zdravil ne uživam. Kaj svetujete?
Lep pozdrav in hvala za odgovor.
Pozdravljeni
Tako na daleč se tudi meni zdi najbolj verjeten tenzijski glavobol (in ta je tudi najbolj pogost glavobol). Mislim, da so dobre možnosti, da niti ne boste potrebovali nevrologa, temveč le temeljit pogovor in pregled pri osebnem zdravniku, saj v opisu ni nič izrazito “sumljivega”
Lep pozdrav
Pozdravljeni!
Tudi jaz imam težave z glavoboli in sicer zadnje leto in pol predvsem v sencah in proti očem(prej nisem nikoli imela tako veliko glavobolov), zvečer preden grem spat pa vsak dan slišim šumenje v ušesih. Bolečina traja nekaj dni, nato popusti. Ne pomaga nobena tablet (lekadol, nalgesin…). Zanima me ali so to lahko tenzijske migrene??
Poleg tega imam zadnji teden še naslednji problem: z prijateljem sma se pred enim tednim hudo sprla (mislila sem da mi bo glava eksplodirala zaradi psihične napetosti). Naslednji dan me je začelo boleti okoli desnega ušesa In proti senci. Zdravnik pravi da nimam vnetja ušesa. Ali je lahko to zaradi tega stresa?? In ali je to lahko kaj nevarnega?
Lp
Zdravo ponovno!
Pred dnevi sem vam pisal o glavobolu in depresiji.
Šel sem na urgenco, ker poleg potemnelega vida na levem očesu, mravljinčenja jezika in čeljusti, mi je ponoči začela teči kri iz nosu. Včeraj sem za kratek čas izgubil zavest in se udaril v glavo, ma ni blo videt nič hudega. Na urgenci so mi rekli, da verjetno ni nič, da je od živcev in da naj se pogovorim z osebno zdravnico (naročen sem komaj čez 2 tedna).
Jaz pa skoraj ne vzdržim več. Tako močno me boli na trenutke, kot bi mi nekdo zabijal žebelj v možgane in še tisti hud pritisk v glavi, ki se širi po vsej glavi, boleče utripanje, psloh ko vstanem iz stola… to traja že 2 tedna.
Če me že nočejo jemati resno niti v bolnici, kaj mi do roka z os. zdravnico svetujete ? hvala
Pozdravljeni!
Tudi jaz imam težave z glavoboli in sicer zadnje leto in pol predvsem v sencah in proti očem(prej nisem nikoli imela tako veliko glavobolov), zvečer preden grem spat pa vsak dan slišim šumenje v ušesih. Bolečina traja nekaj dni, nato popusti. Ne pomaga nobena tablet (lekadol, nalgesin…). Zanima me ali so to lahko tenzijske migrene??
Poleg tega imam zadnji teden še naslednji problem: z prijateljem sma se pred enim tednim hudo sprla (mislila sem da mi bo glava eksplodirala zaradi psihične napetosti). Naslednji dan me je začelo boleti okoli desnega ušesa In proti senci. Zdravnik pravi da nimam vnetja ušesa. Ali je lahko to zaradi tega stresa?? In ali je to lahko kaj nevarnega?
Lp
p.s. Še enkrat napisano ker ni blo odgovora. Ali pač?
Ja, vidim, da je odgovor nekam izginil 🙁 No, čisto možno se mi zdi, da gre za tenzijski glavobol. Šumenje v ušesu sicer ni ravno tipični spremljevalec in bi to vseeno omenil vašemu zdravniku. Sicer pa v vašem zapisu ne najdem nič, kar bi nujno nakazovalo na “kaj nevarnega”.
Lep dan
Pozdravljeni!
Stara sem 19 let in me že dva dni boli v zadnjem levem delu glave. Občutek imam koda nekaj pritiska na glavo. Zaradi teh bolečin se zbuujam ponoči in se nadaljuje zjutraj ko se zbudim (lekadol ne pomaga). Zdaj pred dvema tednoma sem imela tudi maturo in sem bila veliko pod stresom in pritiskom, vendar je že kar nekaj časa minilo od mature in pojavile so se bolečine. Zanima me če je kaj resnega !
Lep pozdrav in hvala za vaš odgovor.