bolečina v glavi
zdravo,
imam zelo veliko glavobolov vedno se pojavijo v predelu senc in so zelo močni, moja osebna zdravnica me je poslala že na veliko pregledov in slikanje glave pa niso ugotovili nič zdravila mi tudi ne pomagajo kaj dosti vedno pa vzamem aspirin ali nalgesin če pa vzamem lekadol me tableta vedno pripravi do bruhanja
Kaj bi lahko bil vzrok mojih težav v glavi,ki niso izrazite tako,da bi naprimer morala pojesti tableto?
Po sencih,ličnicah in čelo se pojavi iznenadna ostra bolečina ki takoj poneha.Občutek imam,da se seli zdaj tu zdaj tam ,ko zaboli je malce nenavadno.Nekoliko imam težave tudi z desnim uhom občutek imam,kot da se s te strani nekaj seli na desno uho in vzdolž desnega uha.Čelo imam imam ves čas napeto in ravno iz predela čela imam bčutek,kot da mi je ravno od tam slabo.Glava me nikoli ni bolela zares sedaj zadnje čase pa imam te preseke skrbi me da nimam anevrizmo.Glede občutka v ušesu sem zdravnici povedala pa mi je zgolj sčistila uho.Nekoliko težav imam zadnje čase z depresijo jem pa deprim po nasvetu psihiatra,ki je v izvid napisal blage motnje depresije.ali imajo težave kaj v zvezi anevrizmo?
Ni slišati mot anevrizma in niti ni nujno, da je sploh posledica česa bolezenskega. K raznim občutenjem po obrazu precej najbrž prispeva depresija. Zbadanje omenite zdravniku, malo verjetno pa je, da bi našel kaj posebnega (anevrizmo pa še najmanj)
Lep pozdrav
Živijo 🙂 Imam močne bolečine v glavi predvsem na čelu in za očmi. Okulistu sem že bila in je vse v redu. Pri zdravnici sem tudi že bila in je rekla naj se pri njen zglasim komej čez 3 mesece. Hude glavobole sem imela že pred kakimi štirimi mesci, potem se je situacija umirila in zdaj spet. Lekadoli in aspirini pa ne pomagajo nič. Kakšen dan se mi zgodi da se mi kar zamegli pred očmi in zgubim ravnotežje. Res nevem kaj narediti…
Hvala in lep pozdrav!
Pozdravljeni!
Že nekaj časa me boli glava v predelu malih možganov. Začelo se je en do dva meseca nazaj ampak se je bolečina umirila. Iste bolečine so se ponovile nekje 2-3 nazaj. naj bolj me boli če pritisnem na to mesto in takoj dobim slabost. Celotna glava me pa ne boli samo na tistem mestu in čutim tudi nekakšen pritisk.
približno 2 leti nazaj sem imela na istem mestu oz. blizu udarec ob kamen in pretres malih možganov v velikosti 4×4 mm.
Od česa bi lahko nastala ta bolečina? ker me je začelo že skrbeti.
brez veze nebi rada hodila k zdravniku.
hvala za odgovor!
lp
Pozdravljeni.
Že nekaj časa me še posebej ob večerih boli glava. Bolečina se pojavi kot ostra koncentrirana točka, ki ponavadi izgine če pritiskaš nanjo po parih sekundah, vendar se občasno povrne. Lahko je pri ušesu, na sencih ali še palec nad ušesom, redkeje drugje. Zanima me predvsem kaj bi lahko bolečina pomenila, saj zna biti na trenutke prav strašljivo, četudi se kmalu pozabi nanjo.
Lep dan.
Pozdravljeni!
Pa bom še jaz napisala, oziroma vprašala za mnenje. Pred približno 1 letom, se mi je začela pojavljati bolečina na levi strani glave zadaj, ki se je selila v vrat. Bolečina je bolj podobna pritisku, če stisnem ta del glave, bolečina popusti. Opažam tudi, da v zaprtih prostorih močno zeham. Zdravnik mi je podal diagnozo- nezainteresiranost, depresija. Daleč od tega, da sem depresivna. Pred pr. 1 mesecem, pa sem opazila, da sem zmedena, pozabljiva, med samim pogovorom pozabim kaj sem hotela povedati, jezik se mi feclja, da pa je nekaj hudo narobe pa sem ugotovila, ko sem začela mešati črke med seboj. Vem kaj moram napisati, ko pa napišem je vse pomešano med seboj, podobno disleksiji, samo da jaz ne menjam črk, ampak jih pomešam in dodajam. Cel projekt mi je spisati en normalen dopis. Zdravniki pravijo da sem hipohonder, da sem zdrava, da mi ni nič, kar sploh ni res, kajti pri zdravniku sem bila leta 2007, 2010 in sedaj v 2012. Stara pa sem 38 let.Kam naj se obrnem naprej, oziroma kakšno je vaše mnenje. Hvala za odgovor in lep dan želim.
Pozdravljeni, stara sem 17 let in imam že od drugega razreda prisotne vsakodnevne glavobole v predelu čela in senc, boli me tudi v vrat. Za sabo imam že veliko preiskav, ki niso pokazale nobenega vzroka. Imate morda kakšno idejo, na koga se lahko obrnem, da mi pomaga, saj ta stvar traja že precej dolgo in mi otežuje moje vsakodnevno življenje. Hvala za odgovor. LP
Pozdravljeni!
Glede na to, tda je to že 73. post na to temo, lahko sklepate, da so glavoboli zelo pogosta težava. Za katero vrsto glavobola gre pri vas sicer po netu ne morem oceniti, a najverjetneje gre za eno od “običajnih” in pogostih oblik glavobola. Ker ste opravili že vse mogoče preiskave, ste se verjetno pogovarjali tudi že o možnostih za zmanjševanje pogostosti, čisto možno je, da bi se težave lahko izboljšale tudi z ureditvijo življenja v smislu izogibanja stresu, kvalitetnemu spanju, zadostnemu počitku, športu itd….
Lep pozdrav
Pozdravljeni
Pret kratkim sem imela operacijo slepiča. nekaj dni sem bila v bolnici, sedaj sem doma in stanje se izboljšuje.Ampak zadnji teden se zbujam z glavoboli, bolečina ni huda, ampak me ovira, ker pret operacijo nikoli nisem imela glavobolov. Bolečina se nahaja tudi nad očmi, čelo ki se potem preseli v glavo. Bila sem pri osebnem zdravniku, ampak mi ni navedel nič konkretnega, tudi vnetje sinusov ni, ker mi iz nosa ne teče. Na dan vzamem lekadol, ki mi nekoliko pomaga , ampak ne za dolgo. Hvala za odgovor ! Lep pozdrav! Petra
Pozdravljeni,
stara sem 24 let, že nekaj dni imam čuden občutek v glavi, kot nekakšen občutek pijanosti – sploh ne znam opisati, ko hodim imam občutek, da me bo zaneslo, vendar me ne, prisoten je tudi rahel glavobol, vendar ne tako močen, da bi morala vzeti tableto. Imela sem tudi že občutek, kot da bom padla s stola. Zjutraj se tudi slabo počutim, ne paše mi jesti, bila sem pri osebni zdravnici, pregledati mi je dala kri in urin, oboje je bilo BP, bila naj bi viroza, ki naj bi izzvenela, vendar ni, že nekaj dni je isto. Kaj vi menite, da bi lahko bilo? Po internetu berem različne forume in bloge, ki me samo še dodatno prestrašijo, tako da sem že čisto na koncu z živci in mislim samo še na to. Za odgovor se zahvaljujem in vas lepo pozdravljam.
Internetni forumi in blogi vam bodo nedvomno poslabšali težave vse od apetita do glavobola. Lahko bi šlo za vrtoglavico, ki izvira iz ušes(a), možnosti je veliko in večinoma niso nevarne, brskanje po forumih pa vam je morda povzročilo tenzijski glavobol, če ni bil že v osnovi vaša težava. Z branjem o možganskih tumorjih in neozdravljivih nevroloških boleznih ste izvedeli kvečjemu, da te stvari obstajajo, s postavljanjem diagnoze pa to nima nobene zveze, za te stvari imate svojega zdravnika. Prva terapija naj bo torej ugasnjen računalnik.
Lep pozdrav
Zdravo,
stara sem 25 let. Že nekaj časa me mučijo glavoboli v zadnjem delu glave,vratu, za ušesi in v predelu senc. Niso pretirano hudi in ne trajajo dolgo, vendar ker gre za glavo, me skrbi. Osebni zdravnik je bil mnenja, da gre za bolečino povezano z vratno hrbtenico, ter premalo popite tekočine, kar priznam, da drži. Priporočala mi je vaje za vratno hrbtenico.vendar mene vseeno skrbi, saj sem slišala razne stvari, da bi lahko šlo za anevrizmo. Ostalih težav ne opažam. Glavoboli se pojavljajo večinoma čez dan. Včasih samo na hitro zaboli, kot bi me nekdo porezal, in potem neha, včasih trajajo malo dlje in so topi. Včasih se pojavijo tudi na vrhu glave Bi morala po napotnico za nevrologa, saj gre vendarle za glavo in me zelo skrbi.
Hvala za odgovor
Pozdravljeni!
Pred enim mesecem sem v zadnjem delu glave začutila močno bolečino, ki se je razširila po obeh straneh, dobesedno se mi je stemnilo pred očmi, postalo slabo in od takrat imam ves čas glavobol v zadnjem delu glave, ki se razširi tudi do ušes, po vratu, včasih imam meglen vid, zadnje dva dni čutim tudi nekakšno pulziranje v zadnjem delu glave in tudi vratu. Včeraj se mi je glavobol razširil po desni strani glave in vratu, čutila pa sem tudi omrtvičenje desnega lica, že ponoči, ko sem se prebudila. Postalo me je strah, da me bo možganska kap, strah pa me je tudi, da mi bo počila žila v glavi.Tablete ne pomagajo, zdravnica mi je že izdala napotnico za nevrologa, strah pa me je, da se mi bo v tem času kaj zgodilo.
Hvala za Vaš odgovor, Lidija