Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca bolečina v glavi

bolečina v glavi

Pozdravljeni,
prosim če mi lahko pomagate.In sicer moja težava je ,da me že 8 dni boli glava v predelu senc in čela.Ta bolečina ni tako močna ,je kot nek pritisk.Tablete mi ne pomagajo dosti.Tudi ponoči me kdaj boli.Krvni pritisk imam tudi višji kot ponavadi-135/90. Danes sem bila pri osebnem zdravniku, ki pravi da bomo še počakali in da naj nebi bilo kaj hujšega.Mene vseeno skrbi kaj naj bi bila ta bolečina.Seveda mislim mna najhujše kot je tumor v glavi.A mi lahko vi kaj več poveste ali svetujete?

Povezovanje glavobolov z tumorji v glavi je precej neposrečeno, saj slednji večinoma ne bolijo, glavobol pa je izredno pogosta težava. Ne morem seveda takole ugotoviti, zakaj glava boli vas, razlogov pa je cel kup, vse od okužb, prehladov pa do tenzijskih glavobolov.
Lep pozdrav

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Lepo pozdravljeni

Stara sem 20.Tudi sama se spoadam ze 4 dni z bolečinami v glavi. Lahko povem to da sem veliko na računalniku .. sploh zadnje čase ker imam veliko dela za šolo. Kar naenkrat me je v desni strani začela boleti glava in včasih močno, drugič spet manj vendar vedno čutim nek pritisk v desni polovici glave pri ušesu… če se potipam navrhu vrata me zaboli? Zanima me zakaj bolečina ne popusti? Zelo me skrbi da ne gre za možganski tumor, glede na to da sem v otroštvu že velikokrat imela obdobja vrtoglavic pa so potem izginila… sedaj pa mi ta bolečina ne da miru. Popila sem ze lekadol in vse možno pa ne popusti… čutim nek pritisk…. Poleg tega pa so se mi vnele še uči..Ali gre za migreno?.. drugi dan po tem so se mi začele solziti uči… in čim pridem blizu močne svetlobe mi voda kar teče iz uči, zatem me takoj začne boleti desni del glave.Poleg tega pa sem imela tisti dan preden sem dobila glavobol in bila za računalnikom še vročino. Bila sem pri zdravniku, ki mi je rekel da imam virozo? Je možno da je to res samo viroza in bo minilo? Pritiska nimam povečanega.. prav tako je s krvjo in ščitnico vse vredu… in tudi Ekg. Slabo mi ni .. razen tega da te dni pojem bolj malo ker nimam povečanega apetita in tudi vročine nimam več.Zelo me je strah.

Hvala za vaše mnenje in hkrati vaš naprošam za čimprejšnji odgovor

Lahko, da je glavobol le posledica neke virusne okužbe, prav nič ne v napisanem takega, kar bi spominjalo na možganske tumorje. Sicer pa je glavobol pogosta težava kot ste verjetno že zasledili in vzroki so pri vas razen viroze lahko isti.
Lep pozdrav

Bolečina v glavi se vedno ni popustila nebi je opisala kot bolečina amapk kot nekakšen krč oziroma pritisk, ki si razprostira se na nos enkrat na ličnice, vrat. Uglavnem uceraj sem bila na nevrološki v Lj kjer so mi slikali glavo. V ustih sem imela pircing, nad ustnico in spangico na glavi, ki jih nisem odstranila, zahtevali so naj odstranim pa ni šlo… na špangice sem pozabila kasneje sem se spomnila… ,.. Na slikanju ni bilo vidnega tumorja prav tako ne kapi. Baje da je vse psiha, ker sem ze 1 mesec pod stresom ‘?? kaj naj naredim? … kaj mislite vi ali so pircingi(v jeziku na ustnici) in špangice vplivale na slikanje… da zato ni bilo nic opraziti ker bolecina še kar ne popusti, skratka vem da je neumno vprasanje pa vendar bi rada vas odgovor, ker me res skrbi.

Hvala

Lep pozdrav

Kje ste prebrali, da možganska kap boli? Na RTG slikanju so na posnetku pač lise, kjer je kovina, torej pirsingi, neke drame pa zaradi njih ni. Razlogov za glavobole pa je cel kup in so večinoma bolj neprijetni kot pa nevarni, tumorji večinoma niso med njimi, strah pred njimi pa lahko povzroča ali poslabša glavobole.
Lep pozdrav

Lepo pozdravljeni zopet … spet jaz

Bolečina ni prav nič popustila od prejšnjega petka,ko sem sedela cev dan za računalnikom …

Čutim še vedno topo bolečino v desni strani glave, ki se širi na čelo in nos in pri učesih … dihaam lahko normalno, slabo mi prav nic ni …. imam motnje vida… tako da vidim megleno vsak toliko časa .. pomoje so oči preobremenjene od računalnika .. nazadnje sem bila za vozniški pregled pri okolistu ko je rekel da zelo dobro vidim ……. v glavi me peče … če se potpam pri čelnici in navrhu čutim bolečino kot da bi se nekam udarla … pa se nisem …razgibavala sem že vrat, ki me tudi boli na desni strani? mislite da je to povezano z vratom? ko ga začnem razgibavati in pregtegovati v glavi čutim zelo pekoč občutek in mravlinčenje ….ušesa se mi ne mašijo … dogaja se najpogosteje mi če imam glavo čisto v mirovanju … zanima me kaj je narobe oziroma zakaj se to dogaja? res me je strah da ni kaj resnega? Brala sem da bi slo lahko za tenzijski glavobol, ker sem bila prejšnji mesec zelo pod stresom… vendar predovgo se ze vleče… … ekg , kri , ščitnica, ct glave vredu

Če nekaj urgiznem se napnem … stisnem zobe me zaboli v desni strani … je možna okvara živca ??? Vsak dan pojem toliko protibolečinskih tablet, ki mi ne pomagajo

Ct glave naj bi pokazal tumorje in infekcije? nekje sem prebrala da to pokaže mr glave samo??
Na ctju glave sem imečla tudi lasne podaljške … res me je strah… zdravnica pa tega ni vedla , da se zaradi tega slika ni podrobneje videla ali podobno … skratka v glavi imam 1000 in eno misel … newem kaj naj naredim ne morem se skoncentrirat na nič ker imam stalno tako topo bolečino v desni glavi, ki mi jo kar vleče na vse konce …

Stara sem sele 19 let… včasih sem imela vrtoglavice … vendar zadnja leta pa čisto normalna brez bolečin…

Hvala za prejšnje odgovore in prosim tudi za tega

Lep večer

Poklice so izumili zato, da se vsak spozna na svojega. Zato imate osebnega zdravnika in njega zagotovo ne skrbijo lasni podaljški, ki seveda ne motijo CT preiskave, prav tako ne morete ugotavljati, kaj bi vam prinesla ena ali druga preiskava, posebno, ker vam strah za lastno zdravje odnese del racionalnega razmišljanja (in seveda možnost, da bi se sprijaznila z zelo verjetno in nenevarno možnostjo tenzijskega glavobola). To tudi še dodatno oteži “diagnosticiranje” vsakega posameznega simptoma ali “simptoma”

Pozdravljeni!

Že dalj časa, od aprila letošnjega leta dalje imam zelo močne glavobole v sprednjem, čelnem delu glave. Glavoboli so tako močni, da ne morem gledati, moti me svetloba, prevelika glasnost, glasba, včasih so tako zelo močni, da komaj vstanem iz postelje. Ponavadi trajajo po tri dni, vendar pa sedaj celo po teden ali več. Dobila sem že vse možne antibiotike, a nihče ne pomaga. PIla sem čaj rman za glavo in belo omelo, kar je sprva pomagal potem pa ne več. Nazadnje sem dobila tudi inekcijo s katonalom, ki pa je glavobol omilila, vendar samo do konca tistega dne, naslednji dan pa sem dobila ponovno zelo močen glavobol. BIla sem že velikokrat pri pregledu pri svoji osebni zdravnici kot tudi nevrologu, a nihče ne ve kaj je narobe. Bila sem tudi na CT preiskavi, a niso ugotovili nič, razen da enega sinusa nimam razvitega.
Glavoboli so vedno hujši, sedaj trajajo tudi po teden dni. NIti enega dneva ni, ko me ne bi bolela glava. Postaja že zelo nevzdržno, gre za tako močne bolečine, da se mi vrti, komaj vstanem iz postelje, nič ne morem narediti. Tudi če ležim čutim bolečine v glavi. Odkar so se mi začeli glavoboli mi pogosto tudi teče kri iz nosu, ki mi prej ni. Nazadnje se mi ni zaustavila in sem morala k zdravniku, da je zaustavil.
V zadnjem času me je začela še posebej boleti desna stran pri sencah, ter na območju obrvi kot nekakšna črta ki povzroča bolečino.
Newem več kam naj grem in kaj naj naredim, ker ne morem več prenašati te bolečine.

LP

Da bi z antibiotik pregnali glavobol, se mi zdi dokaj neverjetno. Na pregledih, ki te jih opravili do sedaj, so v izvidih zagotovo napisali neko mnenje. Po netu žal ne morem biti pametnejši od tistih, ki so vas pregledali, a možnosti so vse od migrenskih, tenzijskih glavobolov dalje, pa povišaja krvnega tlaka, pretiranega jemanja zdravil proti bolečinam, vratne hrbtnice, psihičnih dejavnikov in še marsičesa. Predlagam vodenje dnevnika, iskanje morebitnih sprožilnih dejavnikov in pogovor z osebnim zdravikom o možnostih in dosedanjih preiskavah.
Lep pozdrav

Pozdravljeni,
po doživetju raftinga oktobra, me je po mojem mnenju zaradi nošenja rafta na glavi, po kateri je skakal, imeli pa smo čelado, večkrat bolela glava, predvsem na levi strani zadaj ter v območju senc. Prav tako me večkrat boli vrat. Zdravnica je rekla, da bi to lahko bilo od mišic in mi svetovala razgibavanje, vendar sama ne občutim izboljšanja. Zanima me, ali je lahko vzrok tem bolečina obremenitev od skakanja čolna na glavi, oz. ali bi lahko od tega nastale kakšne posledice, zaradi katerih se pojavljajo ti glavoboli. Zelo me skrbi, da ni kaj hujšega.

Hvala in lep pozdrav.

Pozdravljeni! Zdaj že skoraj dvomim, da bi bilo od po glavi poskakujočega rafta, verjetno gre pač za glavobol oz enega od običajnih glavobolov. “Kaj nevarnega” skrbi vse, a je skrajno redko kaj posebnega v ozadju.
Lep pozdrav

Pozdravljeni ! V desnem senčnem predelu mi nabija žilico kod ,da je napeta ko struna ! Občutek je pa zelo neprijeteno bil sem pri svojem zdravniku in pravi ,da to nič takšnega ampak jaz imam že s tem težave saj 3 mesece ! Naprimer ,da sem še ekstra obremenjen pa mi vleče celo desno stan !

prosim za vaše mnenje !

Pozdravljeni,
zdaj že kakšen teden dni opažam, da ko en čas držim telefon ob levo uho me začne boleti ta levi predel glave(v okolici ušesa). Vzrok je najverjetneje telefon, je ta bolečina lahko posledica česa hujšega?
Prosim za vaše mnenje.

Zahvaljujem se že vnaprej.

Lep pozdrav

zivjo , mene pa glava boli vsake toliko casa ze skoraj 3 mesece boli me le nekaj sekund ali minuto potem pa popusti . Ali veste kaj bi lahko bil vzrok in ali je kaj resnejsega.

Max. 2x na dan to

Za oba zadnja posta velja, da je iz komaj kakšnega podatka težko biti pameten……le kar zadeva telefon Grega13, bolečine zagotovo niso od sevanja.
Lep pozdrav

Prosim za pomoč.Imam močne bolečine v glavi začnejo se v vratu potem pa na vrhu glave.Bolečine so tako močne da mi gre na bruhanje.Ali mi lahko svetujete od česa je to .Hvala za odgovor.

Pozdravljeni!
Nemogoče je iz napisanega opredeliti vzrok, lahko ena od razširjenih oblik glavobola. Če je nastalo na novo (ali je najhuje dosedaj) in še traja, pa nemudoma potrebujete zdravniški pregled.
LEp pozdrav

imam občutek zamašenih ušes in močne bolečine v glavi ki se začnejo v vratu potempa razširijo na vrh glave. Boli me že več edni skupaj in to tako da mi gre na bruhanje.

Pozdravljeni!

Stara sem 41 let in imam pogoste glavobole.Pred 10-imi leti so mi postavili diagnozo, migreno s senzorično auro.Sedaj imam pa drugi problem.Kar naenkrat sem dobila tako močen glavobol,da noben tablet ni pomagal.Trajalo je 11 dni in sem odšla na urgenco.Pritisk ok,kri pa tudi.Sedaj pa zjutraj,ko vstanem čutim nekakšen pritisk v glavi zadaj in mravljince , imam tudi mravljinčast obraz.Me pa tudi boli vrat in hrbtenica.Upam,da ni kakšen tumor v glavi,ker tega se najbolj bojim.
Najlepša hvala za odgovor .Lepo pozdravljeni

Judita

PS Na urgenci so mi predpisali tablete ANALGIN

New Report

Close