Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Preventivni pregled dojk Bolečina v eni dojki

Bolečina v eni dojki

Spoštovani,

kljub temu, da sem prebrala številne vaše odgovore na to temo, postavljam še svoje vprašanje.

Stara sem 42 let, rodila pri 35, dojila 3 leta. V levi dojki nekaj dni občutim bolečino, sem pred in med ovulacijo, bolečine ne morem točno locirati, bolečina ni močna, seva pa v pazduho ali pa celo obratno iz pazduhe v dojko. Takšno bolečino sem v preteklosti občasno in večkrat že občutila, vsakič v isti dojki, vsakokrat je prenehala, pa vendar se vrne.

Od 40. leta naprej opravljam samoplačniški ultrazvok dojk, torej doslej 2x, nazadnje pred pol leta in leto prej. Pregled s tipanjem in uz pregled je bil bp.

Skrbi me, da bi bolečina, ki se pojavlja v eni dojki lahko pomenila raka dojke.

Pozdravljeni,

mogoče poskusite še malce pozornosti usmeriti tudi na predel vratu, leve rame ter predel leve lopatice, saj bi lahko tovrstna bolečina izvirala tudi iz naštetih predelov. To se v praksi velikokrat dogaja, ko gre za zategnjenost mišic, za nepravilno držo ali preobremenjenost, ki je lahko povezana tudi s  službo, ki jo opravljate (mislim, na obremenjevanje leve roke ali pa enaki ponavljajoči gibi leve roke ali pa nošnja otroka ali bremen v levi roki, kot so pladnji, polnjenje polic ali delo na blagajni v trgovini). Dva zaporedna UZ sta brez posebnosti, samopregledovanje tudi, to je že ene vrste garancija, da najverjetneje res ne gre za rak dojke.

Ohranite pozornost in se redno spremljajte, a prosim ne razmišljajte o raku dojke, saj to kar trenutno počnete nakazuje, da sum za rak dojke trenutno ne obstaja.

New Report

Close