Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca Bolečina v dimljah

Bolečina v dimljah

Prosim za nasvet. Pred tednom dni me je zabolelo v predelu levih dimelj, tako da nisem mogla stopiti na nogo. Bila sem pri ortopedu, ki je slikal kolke in ugotovil začetek artroze, ki pa glede na moja leta (40) ne bi smel povzročati takih težav. Bolečine so po nekaj dnevih minile, kmalu pa se je pojavila bolečina še v desnih dimljah, vendar je že isti dan ponehala. Bolečina je bila topa, razen pri določenem gibu z nogo pri hoji, ko se je spremenila v ostro bolečino (kot krč, vendar ne čisto tako), da nisem mogla stopiti na nogo. Ali je mogoče, da gre za arterosklerozo (delna zamašitev žil)? Ali je kaj drugega?

Za odgovor prisrčna hvala.

Spoštovani!

Opisani znaki ne govorijo za pomembno aterosklerozo.
Pri štiridesetih se vsi znajdemo na nekem prelomnem času, ko je stopnja zdravja precej pomembna od nas samih. Medtem, ko je bilo poprej nepomembno, če smo delali prekrške v prehrani, če nismo dovolj in ustrezno gibali, če smo popili le malo tekočine na dan, pa je po štiridesetem potrebno dosledneje upoštevati načela zdravega življenja. Glede gibanja moramo vedeti, da je najprej potrebno ogreti mišične skupine, potem jih obremenjevati, ob zaključku rekreacije pa še raztegovati. Morda tiči vzrok vašim težavam v tem. Lahko, da imate v okviru vaše rekreacije preveč poskokov. Lahko se na splošno premalo gibate.
Natančno razmislite, ob kakšnih situacijah se težave pojavljajo, ter v svoje življenje vključite vsakodnevno gibanje (na primer hoja), zdravo prehrano in uživanje dovoljšnjih količen brezalkoholnih pijač (najboljša je voda).

Lepo vas pozdravljam.

Danica Rotar Pavlič

Spoštovani,

sem 36 letnica s polovičnim sedečim delovnim časom in zadnje čase opažam kar nekaj sprememb, za katere vas prosim za nasvet.

Pred kakšnim mesecem se je pojavile bolečina v dimljah na desni strani, ki se kar hitro širi na sprednjo stran desne noge. Tudi sicer imam bolj občutljiv spodnji del trebuha. Občasno me zbada v desni ledvici in še kaj… Sem pa pred nekaj meseci tudi opazila, da me predvsem zvečer močno srbi levi podplat pod palcem. Ker sem o tem že brala na vašem forumu vas sprašujem za nasvet kaj narediti, da težave “izginejo”.

Hvala za nasvet.

Pozdravljeni!

Kakšnega čarobnega recepta, da bi težave hitro izginile, nimam.
Za začetek bi bilo treba ugotoviti, kaj je razlog vašim težavam.
Glede bolečine v dimljah: lahko gre za dimeljsko kilo, lahko za degenerativne spremembe okostja, pa še kaj bi se našlo.
Obiskati boste morali vašega zdravnika, da vas bo pregledal in odredil preiskave, ki bodo potrebne (UZ trebuha, ginekolog, ev. rtg hrbtenice in kolka…..).

LP
Mateja

New Report

Close