Najdi forum

bolečina v desni nogi

Spoštovani!

Na vas se obračam s težavo ki je ne znam pojasniti. Namreč, v desni nogi že 14 dni čutim bolečino, ki izhaja iz kolka navzdol po stegnenici. Ta teden se bolečina širi tudi v koleno. Bolečina se pojavlja ob vsakem koraku, ki ga naredim z desno nogo, v mirovanju čutim občasno in ne toliko intenzivno. Naj povem še to, da sem stara 24 let, čez dan se veliko gibam, a menim, da bolečina ni posledica kakšne športne poškodbe. Mogoče pride prav tudi to, da jem kontracepcijske tablete.

V upanju na kakšen nasvet, lep pozdrav!

Verjetno gre za draženje določenega živca v ledvenem delu hrbtenice, vzrok za to je verjetno ali neroden gib, prepih ali preobremenitev.
Oglasite se na pregled, da najdemo vzrok bolečin, mislim, da ga bomo lahko s terapijo odpravili.

Lep pozdrav,

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

Najlepša hvala za tako izčrpen odgovor. Ko ste napisali, da gre mogoče za preobremenitev, sem takoj pomislila na otroka, ki ga pazim, in ga včasih (sicer zelo malo, vsega skupaj 5 minut na dan) držim v naročju oziroma na desnem boku. Nekako se mi zdi to še najbolj mogoč vzrok bolečine. Ali lahko upam, da bo bolečina postopoma prenehala in se bo telo nekako navadilo, ali naj ga poskušam čim manj dvigovati (ga samo, ko je nujno)? Kaj svetujete?

Če ne bo bolje, se pa res oglasim na pregled.

Lep večer vam želim.

Strinjam se z vami, poizkusite nekaj časa s čim manjšimi obremenitvami, če ne bo sprememb na bolje pa se oglasite na pregledu.

Lep pozdrav,

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

Spoštovani.

Že nekaj dni me boli v desni nogi, čutim kot da bi me bolele kosti. Zjutraj ko ustanem me ne boli nič, proti koncu dneva pa je bolečina že neznosna. Ravno tako me je bolela ista noga tudi v enkem obdobju kot letos. Bolela me je približno 2 meseca, od takrat dalje imam v predelu desnih dimelj povečano bezgavko, ki je zjutraj zelo majhna proti večeru pa večja. Zaradi bezgavke sem obiskala zdravnika, ki je rekel da dokler je bezgavka zjutraj manjša kot zvečer ni nič takega. Zanima me kakšni so možni vzroki za takšno bolečino v nogah?

New Report

Close