Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Manualna medicina – zdravljenje gibalnega sistema Bolečina v desnem zgornjem delu ritnice

Bolečina v desnem zgornjem delu ritnice

Pozdravljeni,

pred dobrima dvema mesecema se mi je pojavila bolečina v desnem zgornjem delu ritnice oziroma desnem spodnjem delu hrbta. Do dveh tednov nazaj, se je bolečina pojavila ob poskusu, da bi naredil predklon (sklonim se lahko le toliko, da se z zapestji dotaknem kolen) ali po približno dvajsetih minutah teka. Zadnje dva tedna pa me boli ob vsakem koraku, poskusu predklona, bolečina pa je močnejša kot prej. V sedečem položaju (na stolu) ne morem iztegniti noge itd.
Po pregledu pri zdravnici in rentgenu, sem dobil recept za naklofen in napotnico za ortopeda, s stopnjo nujnosti redno. Izvid zdravniškega pregleda (rentgen):

hondroza med segmentoma L5-S1
suspektna spondiloliza na segmentu L5
nakazana skoliotična deviacija

Zanima me, kaj naj sedaj naredim, ker se v zdravstvenem domu na ortopedski pregled čaka približno 6 mesecev. Bolečina pa do zdaj še ni popustila. Prav tako dvomim, da di bilo karkoli napisanega na izvidu vzrok za bolečino v zgoraj omenjenem predelu.
Star sem 19 let in sem do pojava bolečine rekreativno tekel, plaval… tako da imam dovolj močne hrbtne mišice, zdravnica pa mi je dala le vaje za krepitev le teh in predpisala naklofen.

Hvala za odgovor in lep pozdrav,
Jure

Morda gre za neko obliko išijasa kot posledica sprememb v spodnjem delu ledvene hrbtenice.
Glede na izvid naj ne bi šlo za večjo težavo, saj ni navedeno, da bi se bolečina selila tudi v nogo.
Naklofen težav ne bo rešil, treba je zdraviti vzrok bolečin.
Z manualno terapijo vam lahko pomagamo.

Lep pozdrav,

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

New Report

Close