Bolečina v bokih in kolenu
Pozdravljeni,
že nekaj časa se srečujem z bolečinami v bokih in kolenih. Težave so se začele pojavljati že približno pred letom dni in sicer pri sestopu z gore, kjer sem v obeh kolenih začutila hudo bolečino na zunanji strani obeh kolen. Ta se je stopnjevala, tako da sem na koncu že komaj hodila, bolečina pa je ponehala po dveh dneh. Tega nikakor ne morem odpraviti pa sem poskusila že z raztezanjem in valjčkanjem, zato mi sestopi še zdaj povzročajo kar veliko težav. Nato se je bolečina preselila še v boke, kjer sem pri kakšnih večjih aktivnostih čutila bolečino najprej v levem boku (na sprednji strani), nato pa še v desnem. Pred približno dvema mesecema pa je bolečina v levem boku postala že skoraj konstantna, težko tudi “objamem” koleno pri raztezanju saj me boli v boku, čuti pa se kot nekakšna zatrdlina, kepa. Imate morda kakšen nasvet kako bolečino odpraviti?
Naj povem še, da sem športno aktivna, treningi so sestavljeni tako, da aktiviramo mišice celega telesa, večinoma brez uteži, pravzaprav gre za funkcionalno vadbo. S trenerjem sva naredila tudi diagnostiko, če bi bil morda problem v napačenem teku/postavljanju stopal, vendar sva ugotovila da to ni problem, prav tako ni bilo mogoče opaziti da bi imela eno nogo daljšo.
Zaenkrat mi raztezne vaje sicer olajšajo bolečino, vendar samo začasno. Bolečina me je začela ovirati pri vsakdanjih opravilih, saj mi problem predstavlja že krajši sprehod. Resnično se priporočam za kakšen nasvet. Bi morda morala do zdravnika, na kakšno slikanje?
Hvala za vaš čas in LP
Pozdravljena!
Glede na opisane težave in aktivni način življenja bi morda lahko šlo za trigger točke v sprednji stegenski mišici ali pa morda za trigger točke in frikcijski sindrom v mišici tensor facsia late in traktusu navzdol…Žal vam brez pregleda ne morem kaj bolj konkretno svetovati…
Če je temu tako, vam bo pomagal triggerpoint terapija ( http://www.fizioterapija.net/blog/trigger-tocke-misicni-vozli/ ) in pa terapija z ultrazvokom, če gre za frikcijski sindrom ali prečno frikcijska masaža.