Bolecina trtica
Lep Pozdrav
Mene zanima ce je ze koga bolela trtica?nastala mi je oteklina velika priblizno 2cm.nemorem hodit,lezat,sedet skratka nic.
Bral sem ze clanke o vnetem pilonidalni sinusu ampak meni se nic ne vidi je pod kozo.Gre lahko za ekcem ceprav me tolko boli al je mogoce posledica nezdrave hrbtenice(mama ima velike probleme s hrbtenico)?
Hvala Luka
o groza 🙂 mislila sem da pridem skozi to brez operativnega posega, da mi bo zginilo samo od sebe….zdej imam to bulico že dober teden, ne vem kaj naj…. malo bi se pocakala, ce bo oteklina splahnela, če ne bom pa res morala k zdravnici, samo to pomeni bolniška koliko casa? Lukas mi lahko poveš? Skrbi me kdo em bo menjal v službi, čeprav vem da je zdravje prvo!
Jst sm tudi upal da bo slo brez operacije sam ne gre 🙁 Ce bi blo se enkrat tako bi sel prvi dan na operacijo nebi cakal.Samo se ti nebo ker tudi ce rata majhna luknjica nemore use ven in se ti bo sam ponavljalo.Jast sem zdaj ze 1 mesec doma jutri imam pregled bomo vidli kaj bo upam da grem delat ker se mi bo zmesalo 🙂
Tle ma mislim da je logicno da se vecja dlaka lazje zaraste kot ce je mala ali jo sploh nimas(se brijes).Dlaka naj bi se obrnila navzdol(ker se zmehca zaradi prevec sedenja recimo)in se zarastla v kozo.Mi pa usak pove drugace.3 kirurgi so predlagali usak svojo metodo(eni naj se brijem,eni naj se ne …)skratka nevem kaj je boljse …
Ojla,
verjamem, da ti vsak pove drugače.
S to boleznijo živim že 15 let, o njej prebrala vse mogoče, ampak dejstvo je, da iz izkušenj mi pomaga, če se ne brijem.
tudi meni je kirurg svetoval britje. Dermatolog mi je odsvetoval britje. Gre za to, da če je dlaka pobrita do kože, se lažje vraste, kot pa dolga. Teoretično je to boljlogično in to tudi zagovarja moj dermatolog, pa tudi izkkušnje.
Žal pa brez britja ne gre, zato opažam, da v poletnem času, ko je britje intenzivnejše, prihaja do pogostejših vraščanj.
Vprašaj še, če te kaj zanima.
živjo! stara sem 16 let in se mi je pred približno pred 1 tedno pojavila takorekoč bulica v predelu trtice nemorem sedet in ležat na hrbtu hodim lahko .. dozdeva se mi da je vsak dan hujše .. ne zgleda nič zagnojeno preprosta bulica je ki se širi po desni strani ritnice .. k zdravniku nisem še šla .. in v tistem predelu nimam dlak no jih imam ampak sse jih skoraj da ne vidi in nikoli se nisem brila v tistem predelu .. nevem kaj naj naredim .. če je to ta bolzen bi mi lahko nekdo opisal opracijo in kako poteka ter celetno zdravljenje .. ali te uspavajo ali kaj?? prosm pomagajte mi !! Hvalaa
Jaz sem pred 1 mes. imela bulo na trtici, zelo boleče, in sem šla do splošnega zdravnika ki me je poslal na polikliniko na operacijo. Je v splošni anesteziji(zaspiš in nč ne veš 🙂 ) in je trajal enih 15 min, 1 uro še tam odležiš in greš domov. Pol moraš hodit na previjanja, pa celi se dolg časa.
Tako da najboljše da greš svojem zdravniku.
Pozdravljeni !
Tudi jaz imam ” težave ” z trtico.
V bistvu me nič ne boli, pa tudi moteče ni. Samo na koncu trtice imam nekakšno kroglico velikosti graha, ki jo lahko premikam gor in dol. Zanima me, ce kdo ve kaj bi to lahko bilo. Je to mogoce kak simptom, ali je nasploh normalno, saj bolečin nimam.
Hvala za odgovor.
Tudi jaz sm imel te tezave: imel sm pilonidalni sinus,oktobra 2010 sm imel prvo operacijo in so mi ocistili do kosti-rana se mi je celila priblizno 40 dni ker sm imel res globoko luknjo cca. 3 cm.Potem pa se mi ni hotela zacelit do konca in mi je nonstop tekel gnoj vn iz rane-poskusil sm različne stvari da bi mi pomagale: hipermangansko raztopino,slano vodo,redno izpiranje rane tudi 3 krat na dan, nu-gel itd.,vendar ni bilo nic boljse.Nato smo se odlocila z osebnim zdravnikom da me poslje na ponoven pregled v Izolo kjer so potrdili da se mi ni rana zacelila v globini.Nato sem bil aprila 2011 se enkrat operiran,samo da tokrat niso naredili tako velike luknje cca. 1cm. Kirurg mi je svetoval britje in ko se bo rana zacelila tudi lasersko odstranjevanje dlak okoli tega predela.
Trenutno sm na bolniski in hodim na previjanje rane vsak dan.Upam da se mi bo zdaj lepo zacelilo brez problemov,vendar mi je kirurg dejal da mi ne garantira da se mi ne bo ponovilo.
Drzim pesti da bo vse OK!!!
lp.jas sem imel isti problem,in sem se spravljal k zdravniku 3 leta.bolelo me je samo včasih ko se je vnelo ampak je nastala rana in sem bulo stisnil pa je šel gnoj ven.ampak zacelilo se ni.v ponedeljek 13.1.2014 sem bil na operaciji in so mi odstranili del tkiva,in spodaj so pustili luknjo da se čisti kar je notri….sedaj hodim na preveze vsaki dan,in tudi sam si devam nove gaze če grem na blato,prej seveda dobro očistim…..mogoče kdo ve s čem rano najbolje čistiti da nebi prišlo do vnetja??????? ali so kamilice najboljše???.hvala za odgovor