Najdi forum

Bolečina – spodnji del reber

Pozdravljeni.

Novembra lani me je ob kihanju ostro zabolelo tik pod levim rebrnim lokom. Ker je bolečina vztrajala, sem se obrnila na zdravnico, ki je rekla, da zelo verjetno se je ob kihanju natrgala mišica in da to lahko boli 6 tednov. Bolečina je počasi se zmanjševala, po 5 tednih je ponehala in sem lahko spet normalno opravljala vse gibe, telovadbo…

Pok reber ni bil izključen.

Bolečine sicer zdaj ni več, imam pa na tem predelu občasno še vedno tak nelagoden in malo moteč občutek. Ta se pojavi ko sedim, med hojo in v stoječem/ežečem položaju večinoma ni težav.

Je to lahko posledica zaceljene natrgane mišice, ali pa morda zaceljenega počenega rebra? Ali morda kaj tretjega.

Z dotikom na tem predelu ne izzovem nobene bolečine.

Malo ne skrbi, kaj bi to lahko bilo, je pa res, da bolj kot o tem razmišljam, bolj me moti. Tako da vem da tudi skrb in glava nekaj dodata temu.

Lp, Asta

Pozdravljeni,

lahko je oboje. Priporočam, da opravite ultrazvočno preiskavo področja, kjer imate neprijetne občutke.

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

Se navezujemo na gospo saj imam podobne probleme. Se opravičujem ampak malo sem brala in me je postalo prav strah – je bolečina levo rebra spodaj lahko znak sarkoma? Da bi se rebro ob kašljanju  zlomilo na mestu sarkoma in se potem zacelilo, bilo en mesec brez bolečin, potem pa na tem mestu spet začelo špikati? Ni huda bolečina, bolj špikanje. In to na mestu kjer ob kašljanju mogoče počilo rebro.

Drugih težav ne vem, le to špikanje na tistem mestu, kjer me je pred par meseci zabolelo ob močnem kašljanju in zdravnik misli da mi je mogoče počilo rebro, ni pa me poslal na roentgen, saj je bolečina v enem mesecu čisto nehala.

Bojim se da imam sarkom, kar sem prebrala. Ali pa bi če bi bil sarkom skoz bolelo in vmes ne bi prenehalo. Samo kaj me potem zdaj špika?

Lepo prosim za odgovor. Hvala vam.

Pozdravljeni,

po zlomih reber pogosto na mestu zloma ostaja neprijeten občutek, včasih tudi bolečina. Sarkom je malo verjeten vzrok.

Če vas skrbi, je edina pot, da opravite rentgensko slikanje prsnega koša in da predete na pregled s posnetki. Glede na ugotovitve kliničnega pregleda in pregleda rentgenskih posnetkov se bomo nato odločili o morebitnih dodatnih preiskavah.

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

New Report

Close