Bolečina (skolioza)
Pred 14.leti so mi odkrili skoliozo. Tedaj večjih težav nisem imela. Bila sem tik pred operacijo, ki hvalabogu potem ni bila potrebna, saj sem pridno delala vaje, plavala in par let nosila steznik (tak železen…). Bila sem tudi hospitalizirana v bolnišnici Valdoltra. Tedaj mi je zdravnik rekel, da čez par let lahko pričakujem težave. Ampak težave se pojavljajo šele sedaj – imam 28 let. Imam sedeče delo in v službi komaj zdržim par ur. Delam vaje za hrbtenico, občasno hodim na masaže, itd.; ampak mene kr peče in peče v hrbtenici, najbolj na delu hrbtenice, kjer je ukrivljena (za prsnim košem).
Tudi drža se mi je zaradi sedečega dela zelo poslabšala. Ima smisel, da si kupim steznik, ki ga daš okoli ramen-za boljšo držo? Bi mi pomagal? Namreč tudi drža se mi je poslabšala. Steznik, ki sem ga nosila, mi je še tudi popolnoma prav, saj zaradi drugih zdravstvenih težav, kar držim svojo težo že leta.
Hvala za nasvete! LP
Steznik bi moral načeloma pomagati, ni pa nujno. Nepravilna uporaba lahko stanje še poslabša. Moral bi vas videti, tudi steznik, morda vam lahko pomagamo še na kak drugi način (terapija, vaje…)
Lep pozdrav,