Najdi forum

Bolečina prosim pomoč

Pozdravljeni

Moje ime je Danijel star sem 25 let. Lani decembra sem imel navadno bolezen nakar sose začele pojavljati težave v hrbtenici. Prvo stanje tako kot je včasih (prehitra rast v mladih letih) bolečina ko vstanem ali useden in takrat po 2-4 tabletah to takoj poneha.

Takrat pa je zadeva drugače. Po obisku splošnega zdravnika sem dobival tablete naklofen,tramal,b complex,…. injekcije 10dni zapored, katere tudi niso nevem kaj pomagale. Ko je bilo najhujše nisem mogel ležani ne na strani niti blizu hrbta le sede se je dalo nekako preboriti nekaj minut spanca.

Na zažetku se zravnati nisem mogel kajti ko sem poskusal ali vsaj malo hodit, zravnat ali kakšen koli premik (razen sedenja) sem mel pekoci obcutek po celi desni strani od ritnice proti gležnju, mrtvičenje prstov oz. kot da mi noga gori. Po vseh teh stvari nešteto tablet in vsega je stanje po mescu nekaj dni stanje malo izboljsalo pogojno se lahko malo zravnam za nekaj časa ležim lahko nastrani na hrbtu le nekaj minut potem začne zobet boleti. Pri hoji sploh če moram kam dlje dobim občutek kot da mi gori medenica in spodnji del noge. Tablete jemljem se dalje kot je zdravnik predpisal ampak ne vidim učinka…

Zdravnik je namigoval na vnetje živca, do išiasa ipd…

Bil sem tudi na rentgenu ki je pokazal izvid: nepravilna drža, ter nekoliko stanjšana medvretenčna ploščica me L5-S1.

Zanima me kako dolgo ponavadi traja takšna stvar, da se normalizira, ker me zelo ovira pri vsakdanjih opravilih, življenju ter nasploh premikanju ter ali lahko kako drugače zadevo se uredi, pospeši da bo vse normalno kot je bilo nekoč.

Ali bi mi lahko vi kako pomagali oz. koliko stane takšen tretma(pregled in potem terapije-koliko x) pri vas?

Hvala

Lp Danijel

Pozdravljeni,

ocenjujem, da gre v vašem primeru za vrsto išijasa, ki se dogaja zaradi spremembe v prostoru L5-S1. Vezano na opis vaših težav pri tej starosti, vsekakor ne priporočam operativnega posega. Z manualno medicino vam zagotovo lahko pomagamo omiliti ali celo popolnoma odpraviti bolečine, vsaj za določen čas. Po kliničnem pregledu in individualni terapiji vam svetujemo tudi glede rehabilitacijskih vaj, ki jih nato sami opravljate.
Tovrstne primere redno zdravimov naših ordinacijah. Cena prvega pregleda je 40 EUR, vsake nadaljnje terapije pa 35 EUR. Za podobne težave v povprečju pacient potrebuje 4-6 obiskov.

Lep pozdrav,

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

New Report

Close