Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Bolezni srca in ožilja Kardiologija Bolečina pri srcu

Bolečina pri srcu

Pozdravljeni, moje ime je Marko, star sem 24 let in imam diagnozo panične motnje…moje težave pa so sledeče že 2 dni čutim nekakšen neprijeten občutek pri srcu, kot nekakšen pritisk, ta bolečina traja nenehno tu pa tam me pa še “pikne” pri srcu in me zanima ali je možno da je ta neprekinjena bolečina ki bi ji nekako rekel ščemenje pri srcu posledica psihičnih težav ali pa je vendarle možnost da z mojim srcem nekaj ni vredu…naj povem da sem imel opravljen že večkrat ekg srca in da sem bil tudi da 24 urnem ekg (holtru srca) kjer pa kakšnih posebnih težav ni bilo zaznati razen kar visokega in nihajočega pulza od 45 do 160. Holter srca sem opravil pred nekaj več kot 6 meseci.

Najlepša hvala za odgovor

Spoštovani

Menim, da ste že sami odgovorili na lastno vprašanje. Z vašim srcem je vse v najboljšem redu. Težave so vsekakor psihičnega in ne fizičnega izvora čeprav se manifestirajo v fizični obliki kot bolečine, neprijetni občutki ipd.

Pozdravljeni, zanima me pa še ena stvar in sicer imam tudi težave kot so omotica hitra utrujenost sploh ob fizičnem naporu in takrat se omotica še poslabša in zdravniki so to po enem holter testu predpisali k psihičnim težavam…ali lahko vse to povzročijo psihične težave.

Lp. Marko

Aja dodal bi pa še eno stvar in sicer imam pametno uro ki mi meri HRV(variabilnost srčnega utripa) in je ponoči zmeraj okoli 47 48 ali je tudi to lahko posledica psihe

Spoštovani

Psihične težave lahko marsikaj povzročijo. T.i. psihosomatske bolezni so bolezni psihičnega izvora, ki pa se kažejo kot telesne (fizicne) težave. Utripi 47/48 med spanjem niso nič posebnega. Zaradi tega vam ni treba skrbeti.

LP

New Report

Close