Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva Bolečina pri prodoru v vagino

Bolečina pri prodoru v vagino

S fanto sva stara sva 18 let. Imava težave pri spolnem odnosu. Poskušava že kakšne 3 mesece, toda ni nama še uspelo imeti pravega spolnega odnosa. Toda tudi, če pride do začetka, ko prodre penis vame par centimetrov (3-5) globoko čutim zelo močno bolečino in morava prenehati. Moram povedati, da ima fant zelo velik penis, jaz pa zelo ozko nožnico (očitno). Je možno, da imam jaz samo tako globoko nožnico, ali se lahko maternica pri spolnem odnosu poškoduje? Kaj naj storiva, kajti oba si zelo želiva spolnih odnosov, pa tudi skupaj sva že več kot leto.
P.S. Nobeden od naju še ni nikoli imel spolnih odnosov.
Zahvaljujem se vam za odgovor.

Draga Mojca,

Predlagam, da se narocite na ginekološki pregled. Vecinoma res ni nic narobe vendar vcasih vendar ni vse tako, kot bi moralo biti. Lahko da imate res kako oviro v noznici ali da gre za anatomsko nepravilnost, ki je posledica razvojne motnje.
Če je vse normalno gre morda za “tehnične težave” in bo potrebno malo “tehnične vadbe”, posebej, ker sta “začetnika”. Normalna nožnica je namreč neverjetno prilagodljiva in se, če ni že v začetku “dovolj dolga” sčasoma ob “redni uporabi” podaljša za nekaj krat.

Najprej bi se vam rada zahvalila za vaš odgovor. Prosila pa bi vas še za eno mnenje in sicer me zanima, če lakho pride do kakšne poškodbe, če bi še naprej probavala, npr. poškodba maternice ali podobno. Pa tudi to, pred tremi leti sem bila na pregledu pri genkologu zaradi belega toka in mi ob pregledu ni nič omenil kakšne anatomske nepravilnosti, je možno, da se je to pojavilo kasneje, kakšna je lahko anatomska nepravilnost?
Zahvaljujem se vam za odgovore in vas lepo pozdravljam. Mojca

Draga Mojca,

upam, da je ginekolog takrat pogledal maternični vrat in si ogledal nožnico. Če tega ni naredil, potem ni mogel nič reči o čemerkoli drugem kot o “belem toku”. Sicer pa obstajajo različne pregrade v nožnici, ki nastanejo še pred rojstvom in so pogosto združene z drugimi nepravilnostmi v obliki in zgradbi rodil. Take “nepravilnosti” se kasneje več ne pojavijo, se pa lahko prezrejo, če so zelo majhne oziroma če ne motijo. Poškodbe rodil seveda ob nasilnem koitusu lahko nastanejo zato svetujem nežnost in previdnost. Če je vse v redu, se bo z vztrajnostjo nožnica počasi razširila in tudi podaljšala.

Mojca, tudi jaz sem imela podobne težave! Poskusita imeti, oz. začeti odnos tako, da si ti zgoraj, meni je to pomagalo. Najprej sem jaz zgoraj, po nekaj gibih pa se zamenjava in takrat me ne boli, oz. je bolečina neznatna. Poskusiti ni greh!!

New Report

Close