Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje Bolečina pri požiranju, občasno boleče uho

Bolečina pri požiranju, občasno boleče uho

Pozdravljeni,

v juniju se mi je pojavila bolečina v grlu ob požiranju (spodaj, desno – na področju ščitnice). Ta je prisotna še danes. Bolečina se občasno razširi na uho – kot topa bolečina in traja od nekaj ur do dneva ali dveh. Prav tako je bolečina ob požiranju različno intenzivna od precej močne do skoraj opazne. (kot sem lahko opazil – bolj sem utrujen in pod stresem močnejša je)

Po pregledu pri splošnem zdravniku sem bil napoten k tirologu. Ta mi je avgusta naredil UZ in v desnem režnju je en vozel velikosti 0,8 x 0,9. Pregled krvi in ščitničnih hormonov ni pokazal kakšnega odstopanja od normale. Po pregledu sem bil naročen na punkcijo, ki pa zaradi slabega odvzema ni dala nobenega rezultata. Punkcija je bila ponovljena in spet neuspešna. Nato sem bil naročen na ponoven kontrolni pregled na včerajšnji dan.

UZ je pokazal, da se je gomolj malenkost povečal na 1,0 x 1,1 – kar je tirolog rekel, da je lahko samo merska napaka. Naj povem, da je bolečina še vedno prisotna in v zadnjem času tudi malenkost intenzivnejša.

Ponovno sem na kontrolo naročen čez 3 mesece.

Več kot berem po internetu, bolj sem zbegan. Razmišljam o obisku druge ambulante (mogoče samoplačniško) in punkcije, ki bi dala nek odgovor.

Kaj priporočate oz kaj naj naredim?

Hvala. LP,O

Spoštovani!

Zelo malo verjetno je, da je bolečina v vratu posledica manjšega vozliča v ščitnici. Vozliči so večinoma neboleči. Vsekakor je potrebno spremljanje. Za opredelitev vzroka bolečine priporočam opraviti pregled pri ORL.

LP

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

Pozdravljeni,

V vmesnem času sem že bil tudi pri ORL-ju, pregled pa ni pokazal nobenih posebnosti. Po njihovem mnenju sem zdrav…

Mi je pa ORL rekel, da če je bolečina takšna, da lahko med delom pozabim nanjo, da potem to ni nič…

Bolečina je še vedno prisotna, brez dodatnih posebnosti.

Se pravi, naj počakam na vnovičen pregled pri tirologu v mesecu februarju ali vseeno iščem drugo mnenje?

Lp,O

Spoštovani!

Priporočam ponoven obisk pri izbranem zdravniku družinske medicine, ki bo ocenil ali je potreben dodaten predhoden pregled pri tirologu ali lahko počakate do kontrole v februarju.

Lp

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

New Report

Close