Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Urologija Bolecina pri orgazmu

Bolecina pri orgazmu

Pozdravljeni

S punco sva vceraj prispela na morje in imela reden spolni odnos. Pri dozivljanju orgazma cutim bolecino na desni strani, levo od medenicne kosti (v predelu, kjer imajo zenske desni jajcnik). Bolecino cutim zgolj pri dozivljanju orgazma in obcutek je, kot, da bi me scipala. Med uriniranjem bolecine ni. Zadeva se je pojavila vceraj, a sem mislil, da ni nic takega, danes pa se je zopet pojavila.
Star sem 24 let. Oce je imel/ima nekaj tezav s prostato (mislim,da z uriniranjem, a nic hujsega). Z zgoraj opisano tezavo se se nisem srecal do zdaj. Hvala za odgovor.

Lep pozdrav
Luka

Spoštovani!

Marsikdo občasno občuti opisano težavo, ki pa večinoma ni trajna.

V primeru vročine, mrzlice, izcedka iz sečnice… torej če boste “resno zboleli” boste pač morali k zdravniku takoj, sicer pa predlagam, da po dopustu (če ste sicer povsem v redu, nimate kakšnih mravljincev, senzibiliteta itd je vse v redu…) obiščete zdravnika toliko, da izključite morebitna vnetja ali spolno prenosljive bolezni.

V zvezi s sindromom bolečine po ejakulaciji (post-ejaculatory pain syndrome) poskusite biti pri in v zvezi s spolnim odnosom čimbolj sproščeni. Poskusite sproščati mišice medeničnega dna – tiste mišice, ki jih stisnete takrat, ko poskusite preprečiti, da bi vam ušlo blato. Ne sme se jih samo stiskati, ampak jim je treba tudi omogočiti, da so sproščene. Ali je kaj razlike, če imate odnos ali se samozadovoljite v kopeli z vročo vodo (to naj vplivalo na drugačen tonus mišic medeničnega dna)? Zamenjajte položaj, preizkusite različne – ali se to pojavi v vsakem položaju? Ali je izliv normalen (da ga ne poskušate na kakšen grob način zadrževati)? Podobne težave so zdravili tudi z akupunkturo.

Če ne bo nič bolje in bo težava še dolgo ostajala, boste lahko kasneje (potem, ko bo urolog izključil morebitne vnetne ali druge razloge) preizkusili razna zdravila, ki lahko vplivajo na ejakulacijo (doksazosin v nizkem odmerku, tamsulozin) ali pa antidepresive. Vsekakor pa upam, da to ne bo potrebno in da se bo stvar (če ni kakšno vnetje, okužba…) sama uredila s časom.

Lepo pozdravljeni!

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

ok. Hvala za odgovor. Se mi pa zdaj pojavlja se nekaj vprasanj in sicer. Kako dolgo ponavadi taka zadeva traja in ali mi vmes odsvetujete spolne odnose? Glede spolne bolezni mocno dvomim, ker sem pri teh stvareh precej previden in tudi s partnerko sva že vec kot eno leto skupaj… In, ce sem iz vasega odgovora pravilno razbral, zaenkrat za neko resnejso skrb ni vzroka?

Hvala za odgovor
Luka

Spoštovani!

1. Razen v primeru spolno prenosljivih bolezni, kjer je edino razumno počakati do ozdravitve (in si morda do takrat pomagati sam), sicer ne odsvetujem spolnih odnosov.

2. Da, vendar prek interneta ni moč ocenjevati resnosti nekega stanja.

Lepo pozdravljeni!

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

New Report

Close