Najdi forum

bolečina pod rebri

Pozdravljeni
že več let se bojujem z gastritisi in tudi na gastroskopiji sem bila že večkrat. Ponavadi se vse začne s slabostjo v želodcu,dobim ultop ali nolpazo in se zadeva umiri.Pred pol leta so mi odkrili tudi bakterijo zato sem dobila antibiotik.
Zdaj pa-kak mesec in pol nazaj pa se je začelo z bolečino v želodcu in kasneje še v črevesju.(bolj kot črvičenje)Najprej sem poskušala z ranitalom ki sem ga dobila v lekarni ker ni bilo nič bolje sem obiskala zdravnika ki mi je dal napotnico za pregled krvi če sem se znebila bakterije.To grem šele v ponedeljek in tudi na izvid se menda dolgo čaka. Bolečina se je preselila pod desni rebrni lok in postala sem panična kaj se dogaja.Zjutraj je ok,ko pa nekaj pojem ,začne boleti-pečti. Jem tudi ultop( tri dni)
Razmišljam o čiru, raku….
Ali naj obiščem zdravnika da me pošlje na gastroskopijo ali pač počakam kaj bo z izvidom bakterije.
hvala za odgovor

Pozdravljeni!

Določenje protiteles v krvi za ugotavljanje okužbe s Hp se opušča, saj nam test pove le, da ste bili v stiku z bakterijo, ne pa tudi, ali bakterijo še imate. Glede na smernice, bom potrebno opraviti gastroskopijo, če se stanje po zdravljenju z Ultopom ne bo izboljšalo.

Lp,Nataša Smrekar

Ali obstaja možnost da me boli -peče pod rebri zaradi ultopa. Dobila sem kar veliko dozo 40 mg za zjutraj na tešče. To mi je določil zdravnik kar sam,pa mislimm da se je zmotil ker do zdaj sem imela največ 20 mg.
Za par dni bom zato probala brez ultopa.
Na izvide krvi za heliobakter še čakam.Kot razumem tudi če pokaže pozitivno(potem me bo zdravnik poslal na gastroskopijo)sploh ni nujno da jo še imam.

Pozdravljeni!

Za zdravljenje refluksnih težav in rezistentnih dispepsijah uporabljamo višje doze zaviralcev protonskih črpalk, tako da je doza Ultopa 40 mg povsem ustrezna.

Glede na to, da imate še vedno hude težave kljub jemanju zdravil, najverjetneje samo določenje okužbe s HP ne bo zadostno.

Lp,Nataša Smrekar

New Report

Close