Najdi forum

bolečina pod LRL

Pozdravljeni!

Ker se moje težave vlečejo že kar nekaj časa in je vedno slabše, bi vas prosim prosila, če mi lahko svetujete, kaj naj naredim. Vsak dan me boli pod rebri levo, kot da mi je tam tudi oteklina. Bolečina se širi po trebuhu in v hrbtni del. Če pritisnem na boleče mesto, imam občutek, kot da se mi v ustih pojavi grenak-kisel okus. Bila sem na Uz trebuha – bp, razen hiatalne kile in kroničnega gastritisa. Opravila sem tudi kolonoskopijo lani – bp. Moja lečeča dr. me je dala slikati spodnji torakalni del hrbtenice, ker meni, da po vseh pregledih, ki so negativni, preostaja še samo, da bolečina izvira iz hrbtenice. Prosim za vaše mnenje, če mi lahko kaj svetujete.

Spoštovani, hvala za vaše zaupanje. Najbrž nismo pravi naslov za vaše vprašanje, saj v tem forumu odgovarjamo bolniki na osnovi osebnih izkušenj z boleznima fibromialgijo in sindromom kronične utrujenosti.

Ali ste se o vaših težavah že posvetovali z gastroenterologom:? Za kakšno informacijo vam morda lahko koristi brošurica z naslovom Bolečina v zgornjem delu trebuha:. Včasih je potreben določen čas, da postane narava bolečine bolj prepoznavna. Vedno se moramo zavedati, da je treba najprej odkriti vzrok bolečine, šele potem jo lahko odpravljamo. Morda bi lahko skrajšali pot opredelitve vzroka vaših težav, če jih nekaj časa opazujete sistematično in si jih vsakodnevno zapisujete v dnevnik: npr. mesto in natančen opis bolečine, jakost bolečine (blaga, zmerna, močna …), kako pogosto se pojavlja, kdaj se pojavlja (zjutraj, čez dan, zvečer, ponoči; na tešče, pred hranjenjem, po hranjenju, odvisno od velikosti in vsebine obroka, …), trajanje težav, koliko vas ovirajo, kateri dejavniki bolečine izboljšujejo in kateri poslabšujejo, morebitni spremljajoči simptomi, vsi dodatni podatki, ki so lahko koristni (npr.zunanji dejavniki, obremenitve, vremenske razmere, določena živila, duševno stanje, čustvene težave, … ipd.). Zapiske pokažite zdravniku.

Želim vam uspešno obvladanje težav in vas lepo pozdravljam!

Veronika

Spoštovani!

Prav lepo se vam zahvaljujem za odgovor.

Želim vam lep dan!

New Report

Close