Najdi forum

Bolečina pod lopatico

pozdravljeni!stara sem 24 let in me ze nakaj časa boli ob levi lopatici oz.občutim kot pekočo bolečino ki se širi okli loaptice,drugo me ne boli.najbolj je čutiti bolečino pri pomivanju posod in ko se na stolu držim z ravno hrbtenico.sicer imam 8-urno prisiljeno sedeče delo(kontrola skozi lupo).
sicer sem športno aktivna-vsak drugi dan tek,hoja, kolesarjenje,zdrava prhrana.Ali je možno da bi bili vozli,ker recimo ko me fant masira v tistem predelu me drugi dan občasno zelo peče spet tam okrog.potem pa bolečina izgine in se recimo po 14dneh spet vrne.Kaj mi svetujete?

Verjetno gre za spremembe v mišicah, ki dražijo določene živce. Vzrok za te spremembe pa je verjetno v vratnem delu hrbtenice, potrebno bi bilo narediti Rtg. posnetke vratnega dela in se oglasiti v naši ordinaciji – lahko vam pomagamo.

Lep pozdrav,

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

Lepo pozdravljeni,

Imam eno vprašanje, upam da ste še aktivni na tem forumu. Sept. 2011 sem pričela delati v vrtcu (jasli), po treh mesecih me je zagrabilo v križu, nato me je začela boleti lopatica na levi strani telesa, kasneje se je pojavilo mravljinčenje po levi strani hrbta, nato še po levi roki in na koncu še po levi nogi mravljinčenje… V nosečnosti so te bolečine in mravljinčenje izginile, rodila sem aprila letos. Sedaj pa se je vse spet vrnilo. Moram še povedati, da mi leva roka in leva noga prej zaspita kot desna stran, ali mi zaspi samo leva stran ko sedim. Pogosto je leva roka tudi bolj hladna od druge, in tudi levo roko slabše stisnem v pest kot drugo… Lepo bi prosila za vašo pomoč, kaj bi to lahko bilo? Ker sem že res obupana…

Hvala za vaš odgovor in lep pozdrav.

G. Sergej naj še to omenim, da me boli tudi levo koleno. Sploh pa, ko hodim po stopnicah ali v klanec.

Vnaprej se vam zahavljujem za vaš odgovor.

Pozdravljeni!
Star sem 49 let, že tri mesece imam bolečine med lopaticama na levi strani, ki gredo v levo ramo in po roki navzdol do zapestja, kjer se mi pojavljajo hudi mravljinci v palcu, kazalcu in sredincu. Ker rad kolesarim se mi ko stopim na kolo pojavijo take bolečine ,da na kolesu ne zdržim več kot 5 minut, ponoči tudi zelo slabo spim ker se nenehno zbujam ko se premaknem.Tudi pri hoji in sedenju čutim bolečino in mravljince ,najbolj pod nohti sredinca in kazalca leve roke.Pri delu moram ves čas biti pripognjen in ne zdržim več . Trenutno sem na bolniški imam naklofen duo proti bolečinam ,ki mi pa nič kaj dosti ne pomaga, Zdravnik me je poslal na slikanje hrbtenice vendar še nimam izvidov.Poskusil sem že tudi pernaton gel in konjski balzam ter naklofen gel , kar mi pa tudi malo pomaga, zato Vas prosim da mi poveste kaj je vzrok težav in mi svetujete kako jih omiliti ali odpraviti!
Lepo pozdravljeni !
Jože

Pozdravljeni,

glede na vaš natančen opis simptomov in začetnega stanja vaših težav, lahko z gotovostjo trdim, da vzrok težav tiči v predelu med vratnim in prsnim delom hrbtenice (področje 6. in 7. vratnega vretenca), kjer leži pomemen živčni pletež, t.i. vratni ganglij, ki lahko vpliva na spremembe v celotni polovici telesa.

Vaši simptomi so s pomočjo manualne medicine v celoti ozdravljivi, predlagam, da se naročite na pregled v eno od naših ordinacij. Priporočljivo bi bilo imeti tudi slike vratnega dela hrbtenice, na RTG preiskave vas lahko pošljemo tudi mi, po prvem pregledu, saj imamo povezave z diagnostičnimi centri, ki vam omogočajo “hitro naročanje”.

Posredujem vam povezavo do kontaktov naših ordinacij, najlažje je, da se naročite preko telefona: http://mo-gy.si/ordinacije-5/

Lep pozdrav,

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

Pozdravljeni,

brez dvoma v vašem primeru vzrok tiči v spodnjem delu vratu (na ravni C7), ki povzroča bolečino v coni odgovornosti C8 (glede na to, kam, v katere prste se seli bolečina). S tehnikami manualne medicine lahko vaše simptome omilimo, po vsej verjetnosti pa tudi v celoti odpravimo. Predlagam čim prejšnji pregled v eni od naših ordinacij, s seboj prinesite RTG posnetke, ki ste jih pridobili, posebej pomembne so slike vratnega dela hrbtenice. Slike so lahko klasične ali na katerem od elektronskih medijev.

Posredujem vam kontakt do naših ordinacij, najlažje je, da se naročite preko telefona: http://mo-gy.si/ordinacije-5/

Lep pozdrav,

Lepo pozdravljeni,

Najlepša hvala za vaš odgovor, sem vam zelo hvaležna, hkrati ste me pa tudi pomirili. Kajti septembra imam MRI glave za multiplo sklerozo in sem bila kar precej v stresu in živčna. Bom vašo številko poklicala, da bi se naprej dogovorili. Še enkrat hvala lepa in

LEP POZDRAV

Pozdravljeni,

stara sem 33 let in že dlje časa v intervalih trpim za bolečinami, ki se začnejo v spodnjem delu vratu ob hrbtenici in segajo čez desno lopatico preko rame v desno roko vse do zapestja. Sem desničarka. V roki čutim poleg bolečine tudi zbadanje in mravljinčenje. Najhujše bolečine so seveda med lopaticami, saj mi tudi premikanje glave povzorča bolečino v vratu in zategovanje. Bolečine so postale zelo moteče pri vsakdanjem življenju, tako da sem začela jemati Lekadol proti bolečinam, ki pa bolj malo pomaga. Nekateri so mi svetovali masažo, ampak jaz mislim, da z navadno masažo težave ne bodo izginile. Naj omenim, da povprečno preživim 9 ur dnevno za računalnikom z miško v desni roki. Verjetno je to vzrok mojih težav. Drugače sem zmerno telesno aktivna ampak trenutno mi šport predstavlja bolečino. Imam tudi skoliozo v ledvenem predelu. Občasno (ponavadi pri teku ali hoji) imam močne, zbadajoče bolečine v križu, ki se širijo čez zadnjico v desno nogo. Ne vem, če sta ta dva problema kakorkoli povezana.

Zahvaljujem se vam za odgovor.
Lep pozdrav,
Maja

Pozdravljeni,

vaš primer je zelo tipičen, gre za težave, ki izhajajo iz vratnega dela hrbtenice in so s tehnikami manualne medicine v celoti ozdravljive. V primeru specifik, vas bomo naknadno poslali na slikanje, izdamo vam lahko tudi napotnico za samoplačniško slikanje v diagnostičnih centrih po vsej Sloveniji, s katerimi sodelujemo.

Posredujem vam kontakte naših ordinacij za naročilo: http://mo-gy.si/ordinacije-5/

Lep pozdrav,

Pozdravljeni,

dobila sem izvid MR in prosim za preprosto razlago, stara sem 41 let.

navajam: Izravnana cervikalnalordoza v sigitalni ravnini. Obsežna rupturiranahernija diskusa v nivoju C6-C7 s sekvestrom ki sega za korpusom C7 navzdol. Medula je videti idrinjena navzdol in kaže nekoliko povišan signal. V aksialnih rezih v nivoju C4-C5 ni posebnosti. Nivo C5-C6 kaže blage stenozantne spremembe obojestransko.C6-C7 kaže že omenjeno ruptiriranohernijo diska ki obliteriraforamen. C7-TH1 ne kaže posebnosti.
Povedano mi je bilo, da bom morala na operacijo.

Res ni druge možnosti?
Hvala vam za čimprejšen odgovor.

Pozdravljeni,

najslabši del izvida je, da gre za spremembo signala v hrbtenjači, kar pomeni, da je le-ta utesnjena. Hernija se je v delu C6-C7 razdelila “na košče” in utesnjuje hrbtenjačo (medulo) v tem delu.

Primer je resen in precej zahteven, a operativni poseg je nujen le v primeru prisotnosti nevroloških znakov vkleščenosti hrbtenjače in v tem primeru svetujem tudi čim prejšnjo operacijo.

V kolikor pa gre zgolj za bolečine, četudi so te izjemno močne, gre za draženje periferičnih živcev in je možnosti za pomoč več, zelo uspešno tudi s tehnikami manualne medicine.

Lep pozdrav,

Že dlje časa me boli v predelu lopatic, gre za pekoče mravljinčenje. Prav tako imam bolečino na levi strani strani reber. Otrdela je tudi leva stran vratu. Največ težav imam pri spanju ter kihanju. Pri spanju se pojavi močna bolečina, ki je včasih tako močna, da težko diham, kar seveda vodi do nespanca pri kihanju pa čutim bolečino v prsnem košu, ki mi prepreči kihanje. Pred vsakim treningom moram vzeti Nalgesin, drugače ne morem trenirati. Katere izvide potrebujem preden se zglasim pri vas?

Pozdravljeni,

potrebno je pridobiti slike vratnega in prsnega dela hrbtenice. Največkrat gre v povezavi s podobnimi simptomi za spremembe v vratnem delu, teoretično pa obstaja tudi možnost vnetja medrebrnega živca.

S slikami se lahko naročite na pregled, kjer vam bomo natančno svetovali glede nadaljnjega zdravljenja.

V kolikor se odločite za pregled pri nas, vam posredujem povezavo do kontaktnih informacij za naročilo: http://mo-gy.si/ordinacije-5/

Lep pozdrav,

Pozdravljeni,
stara sem 21 let. že kar nekaj let me nekajkrat tedensko močno zbode v hrbtu,ponavadi pod desno lopatico, proti sredini hrbta. V prsnem delu na istem mestu, ali proti ramenom me pa večkrat in bolj intenzivno. takrat se zravnam, ali potelovadim in bolečina izgine. osebna zdravnica meni da je to mišična bolečina zaradi nepravilne drže in zato ker sem visoka, ter da se naj sprijaznim s tem, da ni potreben noben pregled. kaj pa menite vi?
hvala za odgovor, lep pozdrav

Pozdravljeni,

Verjetno gre za draženje živca, do katerega je prišlo zaradi prisiljene drže (branje, sedenje za računalnikom, morda tudi neprimerno ležišče,…). Priporočam vam, da opravite RTG vratnega dela hrbtenice. Tehnike manualne medicine so pri tovrstnih težavah zelo učinkovite. Kot splošen nasvet za izboljšanje stanja pa bi vam priporočal čim manj prisiljene drže in redno telovadbo.

Lep pozdrav,

Pozdravljeni,
Stara sem 29 let. Pred leti sem imela 3 prometne nezgode, kjer sem 2x utrpela zvin vratne hrbtenice. Po drugi prometni nesreči od katere je minilo 6 let, so se mi pojavile bolečine v desni lopatici, ki so najprej trajale od nekaj dni do treh tednov, potem se je stanje za nekaj časa umirilo in nato zopet ponovilo, kar nekajkrat v teh šestih letih. Ko sem težavo omenila zdravnici, mi je rekla, da imam verjetno samo “vozličke” in da naj grem na masažo, kar sem tudi storila, vendar so masaže samo začasno omilile bolečino pa še to ne vedno. Zadnje 4 mesece imam bolečine v desni lopatici zelo intenzivne, selijo se tudi v desno ramo in desno stran vratu, občasno občutim tudi mravljinčenje v prstih desne roke. V teh štirih mesecih sem bila pri kiropraktiku, na akupunkturi, masažah, na fizioterapiji, kjer so mi izvajali trigger point terapijo, vendar ni bilo nobenega izboljšanja. Med terapijami sem nekaj dni imela bolečine po celotni hrbtenici, tako da sem se komaj pobrala iz postelje, tudi med samo hojo me je zelo bolelo. Veliko se ukvarjam s športom, plesom, delam raztezne vaje, tibetanske vaje….vendar se stanje ne izboljša. Kiropraktik in fizioterapevtka pravita, da imam zelo zategnjene hrbtne mišice, ki pa se nikakor ne sprostijo. Sedaj čakam na pregled pri ortopedu, ki ga imam čez dober mesec, vendar so bolečine neznosne, saj težko dolgo časa sedim, težko izvajam vaje na treningih, težko sem dolgo za računalnikom, saj me po desni strani od lopatice navzgor konstantno “zateguje”, tudi ko obrnem glavo v desno imam občutek zategnjenosti vratu. Nekaj dni jemljem tablete proti bolečinam in vnetju sklepov in še ene tablete za sproščanje mišic, ki pa bolečine samo ublažijo,ne pa odpravijo in seveda so te tablete samo trenuten izhod v sili, ker ne vem več na koga se lahko obrnem, hkrati pa me skrbi, da so moje težave nerešljive in da se bom morala nehati ukvarjati s športom. Za kakršen koli nasvet vam bom resnično hvaležna!pozdravček

Pozdravljeni,

vzrok vaših težav je zagotovo preobremenjenost vratnega dela pri treningih in stalne prisiljene drže. Priporočam vam, da opravite slikanje vratnega dela hrbtenice (RTG) in se naročite na pregled v eno od naših ordinacij. Morda gre v tem delu za izrastek, ogrožen živec ipd.

V kolikor se odločite za zdravljenje z manualno medicino, vam posredujem povezavo do kontaktnih informacij za naročilo: http://mo-gy.si/ordinacije-5/

Lep pozdrav,

Lep pozdrav.
Boli me desna stran hrbta in sicer nekoli visje oziroma na sredini hrbta. Naj omenim da sedaj jemljem antibiotike za genitalni herpes in me zanima ali bi lahko bil to zgolj stranski ucinek? Bolecina je zacela vceraj, ponoci se je stopnjevala, sedaj pa je kar nadlezno. Najboljse je ko stojim. Ali je to kak prehlad in ali lahko vzamem protibolecinsko tableto glede na to da jemljem antibiotike?
Hvala za vas odgovor

Pozdravljeni,

težave, ki jih opisujete so lahko sicer povezane s pljuči, vendar je cona, ki jo opisujete precej nižja. Sumim na vzroke težav, ki se nahajajo v trebušnih organih ali ledvicami. Priporočam vam obisk pri osebnem zdravniku in analizo urina, krvi, posledično pa morda tudi sliko ledvenega dela hrbtenice. Lahko, da gre za vnetje, ledvične kamne, …možnosti je ogromno. Preverite.

Lep pozdrav,

New Report

Close