Najdi forum

Pozdravljeni,

V soboto sem po teku začutila bolečino na zunanjem delu kolka, ki je v nedeljo rahlo izginila, danes pa se je spet pojavila. Ker se pripravljam na Ljubljanski maraton (rekreacijski tek – 10 km) sem že rahlo panična zaradi tega.
Res je, da sem se začela pripravljati 3 tedne nazaj in da sem v soboto prvič pretekla neprekinjeno 10 km, zato me zanima, če je možno, da je bolečina zaradi pretiranega napora?

Prosim povejte mi kaj vse lahko storim do nedelje, da se bom lahko udeležila maratona!?!? Naj počivam, naj si dajem obkladke, obstaja kakšna krema, karkoli!!!!!

HVala že vnaprej

Spoštovana,

priporočam Vam počitek (vsaj tri dni) ter v tem času kakšno izmed nesteroidnih protivnetnih zdravil v največji dovoljeni dnevni dozi (priporočam Arcoxia 120 mg tablete 1 tbl na dan). Zdravilo se dobi le na recept. Namesto Arcoxia-e lahko poskusite tudi z Naklofenom, Nalgesinom, Naprosynom, Ketonalom, Voltarenom… Boleči predel tudi hladite z ledom po 20 minut na 2 uri. Nato pa poskusite s tekom…

Če bolečina ne bo izvenela, Vam maraton odsvetujem, priporočam pa pregled.

Lep pozdrav,
Iztok Pilih

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

Minil je že 1 mesec od tega kar sem vam pisala in sedaj opažam naslednje: Ko po vožnji izstopim iz avta me v predelu kolka še vedno boli. Ko naredim potem nekaj po karkih me preneha. Včasih me boli tudi, če si ga ponoči zaležim.

Ali mislite,da bom skoz čutila to bolečino ali bo kdaj prenehalo?

Aja, maraton sem pretekla brez problemov…

LP B.

Spoštovana,

z ozirom na trajanje bolečin Vam priporočam pregled. Ugotoviti je potrebno od kod izvira bolečina. Dobro bi bilo, da s seboj prinesete rentgenske posnetke obeh kolkov z medenico stoje (v AP in stranski projekciji). Zelo verjetno bodo nato potrebna še dodatna slikanja.

Lep pozdrav,
Iztok Pilih

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

New Report

Close