bolečina po teku
Lep pozdrav!
Pred nekaj tedni sem po teku v predelu medenice na eni strani tam, kjer je kost (črevnica) najbolj izbočena zadaj, za kostjo, začutila močno bolečino. Naslednji dan me je bolelo in sem šepala, vendar je v nekaj dnevih bolečina izginila in po enem tednu sem spet tekla, takrat pa se je bolečina ponovila. Zdaj je že nekaj tednov tako, da bolečino (precej blažjo kot na začetku) čutim samo ob kakšnem čudnem gibu ali pa pri teku (hoja in hoja v klanec mi ne delata težav). Bi šlo lahko za kaj drugega kot za to, da sem si nategnila kakšno vez? Iskala sem po športnih forumih, vendar točno take poškodbe nisem zasledila. Če gre za poškodbo vezi, koliko časa naj bi se izogibala teku? Oziroma, če ne bo bolje, ali in po kolikšnem času naj grem k zdravniku? Ne bi rada komplicirala, samo res je zoprna tale prisilna abstinenca. 🙂
Hvala lepa za odgovor
Spoštovani,
verjetno gre pri Vas za bolečino v sklepu med črevnico in križnico (sakroileikalni (SI) sklep). V predelu sklepa so številne vezi in sklepni hrustanec.
Priporočam Vam vsaj 6 tedensko “abstinenco” večjih in sunkovitih obremenitev (tek, skoki, hoja navzdol, prenašanje težjih bremen). Če bolečine v tem času ne bodo popustile, oziroma, če bodo postale zelo močne takoj, Vam priporočam obisk zdravnika.
Lep pozdrav,
Iztok Pilih