Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva bolečina po spolnem odnosu

bolečina po spolnem odnosu

Pozdravljeni

Vem da je bilo o tem že veliko govora, vprašanj, a po brskalniku nisem našla kaj podobnega.

Dogaja se mi, da me po včerajšnjem spolnem odnosu, danes boli trebuh oz. maternica. To se mi dogaja takrat kadar tudi jaz doživim vrhunec.

Noseča sem 16 tednov.

Zanima me ali je to lahko kakorkoli nevarno in ali je bolje se vzdržati spolnih odnosov.

Lep pozdrav

Spoštovani,

med spolnim odnosom, ki se konča z orgazmom, neredko bolečino doživljamo kot prijetno ali vsaj nemotečo izkušnjo, ker nas preplavijo “endorfini”, nekakšni “notranji narkotiki” podobni opijatom. To so snovi, ki povzročajo občutek “užitka”, hkrati pa so tudi notranja obramba pred pretiranim negativnim doživljanjem sicer bolečih dražljajev in so v reproduktivne namene zelo pozitivna “pomoč”. Seveda učinek endorfinov popusti v nekaj urah, posledice aktivnejše dejavnosti mišic in na sploh večje izpostavljenosti notranih organov pri spolnem odnosu pa lahko deluje dalj časa. Na težave torej glejte kot na nekakšen “museklfiber” ali “preutrujenost mišic”, kar za samo nosečnost ni nevarno.

mag. Stanko Pušenjak, dr. med., specialist ginekolog in porodničar; Lepo prosim uporabljajte iskalnik! Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224 nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih.

New Report

Close