bolečina po puljenju zob
spoštovani, včeraj mi je zobozdravnica izpulila kar dva zadnja zoba, zgoraj desno, saj je bilo pod njima polno gnoja in ker sem predolgo odlašala z odhodom k zobozdravniku, ju je preveč napadel karies.
Včeraj popoldne in danes se še pojavljajo bolečne in zobozdravnica mi je povedala, da se po tako obsežni rani lahko pojavi vnetje, danes sem že vzela 2 tableti nalgesin forte, saj se mi občasno pojavijo bolečine, počutim se kot da bi me nekdo boksnil v to stran.
Zanima me v kolikšnem času se lahko pojavi vnetje in kakšna je normalna bolečina po odstranitvi teh zob. Zaenkrat še nisem nič otečena.
Zanima me tudi, če se da te zobe potem nadomestiti in kakšna je cena teh nadomestov.
Naj še omenim to, da imam zelo občutljive zobe.
Najlepša hvala za vaš odgovor
Pozdravljeni,
rana po ekstakciji se celi odvisno od njene velikosti; navadno teden dni. Bolečine so pri tem normalen spremljevalec. Brez pregleda težko ocenjujem kakšno je stanje pri vas. Vsak zob je dandanes možno nadomestiti; spet težko svetujem brez pregleda. Možno je nadomeščanje zoba z implantatom, kar je dražja rešitev kot nadomestitev z mostičem. Glede na to, da gre pri vas za nadomestitev zadnjih dveh zob, je verjetno možna le nadomestitev z implantatom.
Srečno.