Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Splošna stomatologija Bolečina po operaciji modrostnih zob

Bolečina po operaciji modrostnih zob

Lepo pozdravljeni!

Najprej bi pohvalila vas forum, na katerem sem našla že veliko koristnih informacij.
Sedaj pa Vas še sama prosim za nasvet.
V četrtek so mi v Celju v ambulanti za maksilofacialno in oralno kirurgijo pod lokalno anestezijo odstranili oba spodnja dva modrostna zoba. Že preden je injekcija popustila, sem vzela protibolečinsko tableto nalgesin, vendar se je vseeno pojavila bolečina, ki pa je bila znosna in tudi ponoči sem lahko spala. Že prejšnji in tudi naslednji dan sem si polagala obkladke, vendar se je drugi dan pojavila ostrejša bolečina in tako sem drugo noč skoraj prebedela, tudi tablete niso pomagale. Tretji dan ni bilo še nič boljše in ponoči prav tako ne, zato sem vzela kapsulo ketonala, da sem lahko malo zaspala, nato pa še eno, ker so bile bolečine res neznosne. Danes je nedelja – četrti dan, bolečine pa so še vedno iste. Skrbi me, kaj bi lahko bilo narobe, ali je to povsem normalno in ali lahko jemljem ketonal? Da bi bilo kaj gnojno, se ne vidi, čeprav ust skoraj ne morem odpreti. Oteklina še tudi ni upadla, vročine pa nimam. Ali bi se morala oglasiti nazaj v ambulanto, ali je to povsem običajna reakcija? Prosim Vas, če mi lahko svetujete, kaj naj naredim.

Najlepša hvala za odgovor.

Spoštovani,

ponavadi je tako, da se bolečine po operativnih posegih iz dneva v dan zmanjšujejo, ne pa, da se krepijo. Če so bolečine še vedno zelo hude in se temu še pridružuje nezmožnost odpiranja ust, potem se jutri kar napotite nazaj v ambulanto.
Lepo pozdravljeni!

Zaskrbljenka, če boš tole še slučajno brala, a mi lahko poveš, koliko časa si v Celju čakala na poseg?

New Report

Close