Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Otroško in mladinsko zobozdravstvo bolečina po novi plombi

bolečina po novi plombi

Pozdravljeni,

prvič v življenju se ubadam s tem, kako me zobje po plombiranju bolijo. Takrat, ko ugriznem. Menjala sem že kar nekaj zobozdravnikov in nikoli še nisem imela teh težav. Do sedanjega.
Tako da vedno bolj verjamem, da je ta bolečina povezana s strokovnim delom zobozdravnice.
Upam, da se motim, zato mi prosim pojasnite, ali je morda vzrok tudi to, da sem že starejša- imam 30 let?

Morda špekuliram, ampak resnično je znano (po pogovorih s prijatelji), da plombe po obiskih pri nekaterih zobozdravnikih običajno bolijo, pri nekaterih pač ne? Morda bi bilo koristno v vašem kadru o tem več govoriti, saj je resnično neprijetno živet, ko praktično z zdravim zobom ne moreš mirno jesti.

hvala in lep pozdrav

Spoštovana zobka2,

hm, nekako ne zasledim vprašanja, razen tistega, kjer se sprašujete, če je to povezano z vašo “starostjo”.
Ne vem pa, kaj ste mislili s tem, da naj bi se v našem kadru o tem pogovarjali, če že sami opažate, da ste zamenjali več zobozdravnikov pa se vam je to dogodilo prvič:).
Skratka, poznamo izraz “pooperativna bolečina”, kjer je pri nekaterih zob še nekaj tednov po izdelavi nove plombe neprijetno občutljiv. Vsekakor je vedno potrebno izključiti druge razloge, ki bi do tega lahko pripeljali, potem pa nam žal ne preostane nič drugega kot da počakamo, da težave izginejo.
Sama imam prav tako to težavo, tako da že vem, da bo zob po menjavi plombe še nekaj časa občutljiv :), glede na to, da pišete, da se vam je to zgodilo prvič pa vam svetujem, da se oglasite nazaj pri svoji zobozdravnici, ki bo preverila, kaj bi lahko bilo narobe.

New Report

Close