Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Endodontija Bolečina po končanem zdravljenju

Bolečina po končanem zdravljenju

Spoštovani,

osebni zobozdravnik mi je več kot pol leta čistil kanale in zdravil zob. Pred 1 tednom je rentgenska slika pokazala, da naj bi bili kanali čisti, zato se je odločil, da mi zob zapre s plombo. Ker sem imela vseeno občutek bolečine, je omenil, da obstaja možnost granuloma in da bomo počakali.

Sedaj me zob že par dni boli, bolečine so občasne, ampak ko so, so pa precej neprijetne. Začnejo se s kakšnim močnejšim ugrizom, potem pa spet malo izginejo. Po Murphyju je zobozdravnik ta teden na dopustu, zato me zanima, ali menite, da moram iti k dežurnemu zobozdravniku (bojim se vikenda), ali lahko počakam na prihodnji teden. Bolečine so zaenkrat znosne, saj če ne grizem veliko, se celo umirijo.

Zanima me, ali lahko z odlašanjem poslabšaš zadevo, če gre za granulom? Kaj mi v tem primeru dežurni zobozdravnik sploh naredi, ali se izpuli zob?

Hvala za odgovor.
Lep pozdrav,
Eva

Spoštovana,

iz opisa je težko razbrati potek zdravljenja. Npr. na RTG sliki ne moremo oceniti, ali so kanali čisti, na drugi strani pa lahko precej gotovo ocenimo, ali je prisoten granulom, ali pa ga ni. Če je zob zaprt s plombo, pomeni, da so bili pred tem tudi koreninski kanali polnjeni in s tem zdravljenje končano itd.
Kakorkoli že, če so težave še prisotne, je z zdravljenjem šlo nekaj narobe. Najbolje je počakati Vašega zobozdravnika, saj najbolje pozna potek zdravljenja. Če pa bo vmes prehudo, pa lahko obiščete tudi dežurno ambulanto.

Lep pozdrav,

dr. Igor Potočnik

New Report

Close