Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Ortovital, Center za ortopedijo in regenerativno medicino Bolecina obeh gležnjev in obeh kolen prosim za nasvet

Bolecina obeh gležnjev in obeh kolen prosim za nasvet

Kdaj se naredi artroskopija ali terapija tecar je na napotnico ali samoplačniško

Mislim, da je oboje mogoče narediti tudi na napotnico. Slednje je odvisno od opremljenosti fizioterapije. Oboje pa je mogoče izvesti tudi samoplačniško.

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

Hvala v kakšnem primeru že naredi artroskopija imela sem že 3x zvin in nič ni boljše stanje oteklina ne izgine bolečina ne popusti

Prosim.

Artoskopijo naredimo le, če zanjo obstajajo tehtni razlogi. Najpogostejša razloga sta dolgotrajno vnetje sklepne ovojnice, ki ni obvladljivo z drugimi metodami zdravljenja in hrustančno-kostne poškodbe. Pogost vzrok za ponavljujoče zvine so v podaljšanem položaju zaceljene vezi in s tem povezana ohlapnost sklepa. V teh primerih je običajno potrebno popravilo ali pa nadomestitev (rekonstrukcija) vezi s klasično (odprto) operacijo.

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

Hvala

Prosim.

Ali se ta poseg naredi v splošni anesteziji ker sem alergična na lidokain

Koliko casa po operaciji je oteklina in bolečina ali po operaciji potrebuješ bergle

Artroskopski operativni poseg gležnja se lahko opravi tudi v splošni anesteziji.

Trajanje in intenzivnost otekline ter bolečine po operaciji sta odvisna od vrste opravljene artrskopske operacije. Če gre za odstranitev pomembnega dela sklepne ovojnice, traja oteklina običajno vsaj 3 mesece, enako po obsežnejši operaciji sklepnega hrustanca, če gre za manjši poseg (odstranitev majhnega dela sklepne ovojnice, zgladitev sklepnega hrustanca) nekaj tednov. Podobno je tudi z uporabo bergel – pri manjših posegih uporaba bergel sploh ni potrebna, pri večjih posegih na sklepnem hrustancu pa je potrebno bergle uporabljati do 8 tednov po posegu.

Pozdravljeni hvala zanima me kaj narediti danes ko sem šla hoditi sem se spotaknila in sem padla boli me koleno in oba gleznja sta natecena ujela sem se na roko hvala in lep pozdrav

Pozdravljeni včeraj sem padla zunaj ker sem se spotaknila in sedaj me boli  koleno in oba gleznja ali sta se lahko gleznja zvila imam veliko oteklino pri obeh gležnjih koleno ni otečeno ali lahko to počaka do 1 decembra ko imam travmatologinjo ali ne hvala in lep pozdrav težko hodim ker me močno boli ali je lahko natrgana vez ali kaj bi lahko bilo da me boli in da je oteklina ujela sem se na roke ko sem padla koleno in roke imam podrsane

Pozdravljeni,

priporočam, da počakate 3 dni od poškodbe. Če bodo večje bolečine in otekline še vztrajale, priporočam pregled pri zdravniku.

Pozdravljeni ful me boli in oteklina je prišla imam oteklino na kolenu in gležnjih in boli močno tablete proti bolečinam ne pomagajo kaj narediti hvala in lp ali lahko to počaka do 1 decembra

Pozdravljeni včeraj sem bila na urgenci izvid padla je in si poškodovala desno koleno bolita jo tudi oba gleznja v preteklosti je že imela zvine gležnjev status nad proksimalno tibijo desno ballottement negativen boleč nateg MCL skrajna fleksija bolečinsko zavrta, iztegnjeno nogo dvigne od podlage predel pod desnim gležnjem lateralno desno otečen pasivna gibljivost sicer možna  rtg desnega kolena ne vidim zanesljivih znakov za svežo poškodbo skeleta  rtg desnega gleznja ne vidim zanesljivih znakov za svežo poškodbo skeleta  rtg levega gleznja ne vidim znakov za svežo poškodbo skeleta svetujem RICE princip zdravljenja R-rest počitek pomeni,da je potrebno prve 3-4 dni skoraj ves čas počivati in hojo omejiti na najnujnejše korake I-ice  led lokalno svetujemo petkrat dnevno po 20 min hladnih obkladkov temperature približno 4•c v kolikor je led zmrzjen je potrebno masirati z krožnimi gibi in paziti, da se ne povzročajo ozebline. C-compression, pritisk pomeni, da je poškodovani del potrebno povijati z elastičnim povojem v času ko stojimo  E-elevation poškodovani ud je potrebno dvigniti, nogo recimo položiti na blazino ta princip se svetuje za prve 3-4 dni po poškodbi  ob tem lahko uporabljate, analgetik, če so bolečine prehude svetovali bi lekadol 3x 2 tableti dnevno ali nesteroidni antirevmatik, če ni težav z želodcem v primeru poslabšanja kontrola v travmatoloski ambulanti po predhodnem naročilu.diagnoza S.83.6 izvin in nateg drugih neopredeljenih delov kolena/distensio MCL genus dex.w01.0 padec na isti ravni zaradi zdrsa kaj svetujete mene se vedno boli to je že 4x zvin gleznja ali bo potreben mr in koleno in gležnji niso nič boljši ali počakam na pregled v travmatoloski ambulanti ali pride v postev artroskopija

Pozdravljeni,

vsekakor priporočam počakati vsaj 1 teden od poškodbe. Če bodo bolečine v tem času nazadovale na znosno raven, lahko počakate do termina pregleda v travmatološki ambulanti, če ne bodo, pa priporočam pregled prej. Odločitev o dodatnem slikanju z MR in/ali artroskopiji običajno sprejmemo predvsem na osnovi ugotovitev pri kliničnem pregledu in pri pregledu posnetkov MR.

Kaj zdaj kar je pokazalo zadnjič na mr je za operacijo gleznja imam v ponedeljek ortopeda

Počakajte na pregled…

Hvala kako se vidi če je glezenj nestabilen  ker sem mi pogosto zvraca noga zakaj je od meseca junija oteklina in bolečina kljub temu da hladim

Prosim.

Nastabilnost (stabilnost) gležnja običajno ocenjujemo s pregledom (testiranje vezi), mogoče pa je tudi posebno stresno rentgensko slikanje z aparatom TELOS, ki je natančnejše. Slikanje izvajajo na Radiološkem oddelku UKC Maribor.

Na drugo vprašanje vam bi lahko odgovoril le na osnovi kliničnega pregleda gležnja in pregleda posnetkov slikanja gležnja z magnetno resonanco.

Hvala ali to slikanje izvajajo tudi v bolnisnici Izola

New Report

Close