Bolecina obeh gležnjev in obeh kolen prosim za nasvet
Dan že par mesecev imam bolečine v obeh gležnjih najbolj me boli desen glezenj ,da komaj hodim imam pa tudi že nekaj let probleme z koleni in zdravnica me pošilja na fizioterapije in mi da samo tablete za bolecine pred kratkim sem bila na ponovnem slikanju in bi vas prosila za mnenje .
Izvid za gležnja:
Proliferativne entezopatija narastisca Ahilove tetive in plantarne fascije na pesnico levo in proliferetivna entezopatija narastisca plantarne fascije na pesnico desno.Zmerne degenerativne spremembe talonavukularno desno blago levo. Zmerna artroza navikulokuneiformnega sklepa desno,strukturno primeren skelet. V mehkih tkivih anteriorno medialno ob dostavni metaforično tišine levo je vidna kalcinacija velikosti 6x3x8 mm.strukturno primeren skelet.
Izvid kolen,:
Blago zozena medialna sklepna špranje tibiifemoralno obojestransko.Minimalna robna naplastitev zgornjem robu sklepne površine obojestransko .prosim za nasvet kaj storiti ,ker tablet za bolecine ne morem skoz jemati.hvala za odgovor lp
Pozdravljeni,
priporočam, da opravite še slikanje obeh gležnjev in kolen z magnetno resonanco, na osnovi katerih se bo lažje odločiti o optimalnem zdravljenju. Po opravljenem slikanju priporočam pregled s posnetki ter izvidi.
Pozdravljeni,
priporočam, da počakate na pregled pri travmatologinji. Lahko pa pridete tudi na pregled k nam. S seboj nujno prinesite tudi posnetke opravljenjega slikanja z magnetno resonanco. Ugotovitve pri pregledu so najpomembnejše!
Prosim.
Pozdravljeni 20.7 2022 sem opravila mr desnega gleznja in je pokazal contusisije kostnine lateralnega roba navikularne kosti in sosednje lateralne koniformne koščice blag planetarni fascitis blaga distenzija LTFA dr Rupret sem opravila tudi fizioterapijo v ponedeljek sem končala v mesecu decembru imam travmatoloski pregled nič ni boljše se vedno je gleženj otečen in full boli kaj naredijo če ni nič boljše poskodba je od meseca junija to je že 3 zvin tega gleznja travmatologinja je napisala 11.08.2022 nič ni boljše gleženj jo še vedno boli bolečine se niso nič umirile v bistvu je v zadnjih letih to že tretji zvin tega gleznja ko nogo obremeni se težave stopnjujejo status desni gleženj se vedno zadebeljen , na palpacijo se vedno občutljiva lateralno tudi po medialni strani stopala oskrba prilagoditev aktivnosti naj nadaljuje z razgibavanjem, lahko razgibava v vodi glede na to da gre za mlado bolnico in od poškodbe junija zaenkrat še ni nobenega izboljšanja, naprošamo lečečega zdravnika za predlog imenovanemu zdravniku za ambulantno vodeno fth v zdravilišču strunjan krg kontrola po opravljeni fth v primeru poslabšanja kontrola pri nas prej ali pri tem pride upostev operacija ker ni nič boljše in je otečen gleženj od meseca junija od poškodbe hvala in lp
Da, “distorsio ATC dex.” pomeni zvin desnega gležnja, natančneje zgornjega skočnega sklepa desno.
Pozdravljeni,
priporočam, da se s posnetki slikanja gležnja z magnetno resonanco oglasite v naši ambulanti. Polnovreden odgovor na vaše vprašanje vam lahko dam le na osnovi pregleda gležnja in posnetkov slikanja z magnetno resonanco. Tudi operacija je ena izmed možnosti zdravljenja, vendar morajo zanjo obstajati tehtni razlogi.
Prosim.
Pozdravljeni,
navedli so udarnine (oteklino) kostnine zunanjega roba navikularne kosti (kost na začetnem notranjem delu stopala) in sosednje kuneiformne kosti, blago vnetje podplatne vezivne plošče in nateg sprednje vezi med mečnico in skočnico.
Prosim. Običajno fizioterapijo – lokalno obsevanje s TECAR-jem in/ali magnetoterapijo. Vsekakor pa priporočam pregled, saj je potrebno ugotoviti, kje še vztraja bolečina.
Lahko zaradi povečanih obremenitev. Bolj natančno lahko opredelim le na osnovi pregleda.
Pozkusite še s TECAR-jem. Če ne bo boljše, priporočam pregled, saj je potrebno ugotoviti izvor bolečine.