Najdi forum

bolečina ob ugrizu

Pozdravljeni!
Na spodnji petici čutim bolečino, ko grizem kaj trdega oz.če bolj na trdo ugriznem. To sedaj traja že peti dan.Kaj bi bilo lahko vzrok? Pred petimi meseci sem na obeh čeljustih dobila zadaj za zobmi žičko, saj se končala ortodontsko zdravljenje. Tudi šestko in petko skupaj drži žička na zunanji strani.Tisti dan, ko me je potem pri jedi začel bolet zob, sem imela občutek ko da se mi je zob premaknil, tako nekaj je preskočilo, kot bi se nekaj premaknilo… Je možno, da me zaradi tega boli. Saj je bilo prej vse ok? Zob je še brez plombice. Pred malo več kot pol leta sem bila na pregledu in ni bilo kariesa. Zakaj me pa potem ob ugrizu zaboli? Zob me ne skeli.Zobozdravnica je odsotna, tako da ne vem kaj naj naredim, bo bolečina sama od sebe minila?

Hvala za odgovore! LP

Spoštovana tigy,

bolečina ob ugrizu ponavadi pomeni, da nekaj ni v redu. Možno je, da je vneta dlesen, kar daje podoben vtis bolečine kot sicer vnetje obzobnih tkiv ob korenini. Če bolečina do sedaj še ni minila, potem je vsekakor na mestu pregled pri zobozdravniku.

New Report

Close