Bolečina ob premikanju očesa
Spoštovani,
pred enim tednom se mi je pojavil hud glavobol na levi strani, predvsem me je zelo bolelo za levim očesom. Zelo boleče je bilo, če sem pogledala navzgor ali levo. Nadomestna zdravnica me je napotila k okulistu, saj je bila prepričana, da je nekaj narobe z očesom. Okulist me je pregledal in z očmi je vse v redu. Bolečina v glavi je do sedaj že precej popustila, še vedno me precej zaboli, če pogledam navzgor, s tem da sedaj manj boli za očesom, precej bolj pa pod očesom proti korenu nosu. Če pa glavo dvignem, me malo zaboli tudi glava. Če se ponoči prebudim, težko odprem oko, zjutraj je lažje. Pomislila sem na sinuse, vendar oba zdravnika pravita, da to ni to. Ker z bolečinami v glavi na srečo nimam težav, saj jih imam zelo zelo redko, me tokrat zelo skrbi, ker traja že tako dolgo. Najprej sem mislila, da je mogoče kakšna mišica, zdaj pa se bojim, da bi šlo za kaj resnega, npr. vnetje senčne aorte … (priznam – google) in še kaj hujšega.
Že vnaprej hvala za odgovor.
Nina
Če niso oči in z njimi povezani živci in niso sinusi, bo najverjetneje minilo, kot je prišlo. Aorta je glavna odvodna žila iz levega srca in jo v sencih ni. Če mislite temporalni arteritis, je pred 50 letom starosti zelo redka reč in zgolj ta težava tudi ni tipična zank.
Lep pozdrav
Še enkrat pozdravljeni,
bolečina je še vedno prisotna, vendar sedaj boli le okoli začetka obrvi in med očesom in nosom. Ne boli, ko premaknem oko, pač pa ob obrazni mimiki, kot npr. ko se začudiš. Leva nosnica je občasno zamašena, izcedka iz nosu ni, mi pa občasno priteče sluz po grlu. Sedaj pa me je zelo prestrašilo, ker sem opazila oteklino nad začetkom obrvi. Sicer drugih težav nimam. Zelo me skrbi oteklina.
Že vnaprej hvala za odgovor. Nina