Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Fizioterapija in masaže bolečina ob lopaticah

bolečina ob lopaticah

Pozdravljeni!

Stara sem 25 let in imam že od srednje šole naprej spremenljive bolečine ob obeh lopaticah. Ko premikam ramena ali krožim z njimi mi tudi močno poka. Ta bolečina se čuti kot napetost in je ob kakšnih stresnih dnevih precej hujša. Ko imam tiste dneve, ko me to močno boli oz. čutim napetost, sem na splošno slabe volje, brez energije, razdražljiva, poklapana itd. Torej, boleča mesta si skoraj vsak dan masiram z tenis žogico (ob steni), tudi fant me masira…in takrat je malo boljše, se mi nekako sprosti, malo omehča… ne znam povedati. Ta bolečina pa je najhujša, ko npr. pritiskam na te točke ob lopatici, včasih je bolečina tako močna ob pritisku, da se mi zvrti. Te boleče točke potekajo vse ob spodnjega dela ob lopatici do vrha in boleč je tudi del od vratu do rame. Sam vrat me nikoli ne boli. Tudi glava me zelo redko boli.

Ko telovadim – delam razne vaje za krepitev zgornjega dela hrbta, dvihujem uteži, raztezam mišice, se počutim bolje… vendar se stanje dolgoročno ne izboljša. Mislim, da mi je to nastalo zaradi nepravilne drže, vendar zadnje pol leta resnično pazim na držo, tečem, plešem itd. Športne aktivnosti mi ugodno delujejo na bolečino, vendar ne za dolgo.

Bila sem pri ortopedu, ki me je poslal na rentgen aksialno lopatic in na MRI, vendar sem naročena komaj jeseni.

Kakšen predlog/komentar?

Pozdravljena!

Pomagala vam bo trigger point terapija, saj najverjetneje vaše težave izhajajo iz aktivnih trigger točk v mišicah. Izvajajo jo nekateri fizioterapevti.

New Report

Close