Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina bolečina ob dotiku

bolečina ob dotiku

Pozdravljeni, imam eno vprašanje v zvezi s penisom. Star sem 13 let, ko si dam kožico od penisa čez glavico in si glavico taknem me malce zaboli nato pa bolečina izgine. Prosil bi vas če mi na moje vprašanje lahko odgovorite v najkrajšem času kakor le se da, ker me ta moj problem zelo skrbi.
Zahvaljujem se vam že vnaprej za odgovor in lep pozdrav!

Dragi Marko!

Nekoliko sem zmeden – ali te zaboli, ali bi bilo bolje rečeno, da je občutek nekje med neprijetnim občutkom in bolečino, kajti verjetno ne gre za drugega kot za normalen pojav, ker je koža na glavici moškega uda močno občutljiva. V njej je ogromno živčnih končičev, kar omogoča draženje in doživljanje orgazma. Kožica, ki prekriva glavico zaščiti kožo na glavici pred dotiki in je zato še dodatno občutljiva. Pri samozadovoljevanju se tako v začetku mogoče ni pametno dotikati same glavice uda, ko pa boš že bolj vzburjen in bo glavica postala zaradi stalnega draženja manj občutljiva, se po želji lahko dotikaš neposredno tudi glavice. Predstavljati se morač, da je v nožnici (ali v kondomu) vlažno in zato bolj prijetno okolje za kožo glavice, kot suha koža rok. Pozabi na vice o stranskih učinkih samozadovoljevanja. Z njim se pravzaprav lahko ustrezno “streniraš”, da boš lažje zadrževal izliv za kasnejša leta, ko boš imel spolne odnose. Upam, da skrbiš za osebno higieno in razmišljaš o zaščiti pred spolno prenosljivimi boleznimi in nezaželeno nosečnostjo, če imaš (ali načrtuješ) spolne odnose.

Če pa imaš občutljivo določeno mesto na udu, ali opažaš še kakšne druge spremembe, pojdi brez sramu k zdravniku, ali pa se znova oglasi.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close