BOLEČINA-NUJNO
POZDRAVLJENI!
IMAM ENO VPRAŠANJE IN SICER BOLI ME NA LEVI STRANI-TAKO MED PASOM IN REBRAMI. BOLEČINA JE SICER BOLJ V PASU IN SE ŠIRI V NOTRANJO STRAN TREBUHA, NE GLEDE NA TO ALI SEM PRI MIRU ALI GIBLJEM. BOLEČINA NI PRISOTNA STALNO AMPAK VSAKE TOLIKO ČASA IN SAMO DANES. NAJ POVEM, DA SEM APRILA IMELA OPERACIJO ŽOLČNIH KAMNOV IN TA BOLEČINA KI JO OPISUJEM SE MI JE POJAVILA ŽE PRED KAKŠNIM MESECEM, DANES PA SPET. NA UZ TREBUHA SO MI SICER UGOTOVILI TUDI NEKO SPREMEMBO NA JETRIH (V III JETERNEM SEGMENTU), VENDAR NAJ NE BI BILO NIČ NEVARNEGA (OPRAVILA CT, TUMORSKI MARKERJI – OK, SCINTIGRADIJA JETER – OK), NAJ BI ŠLO ZA HEMANGIOM.
KER ODHAJAMO NA DOPUST, ME MALO SKRBI KAJ JE TO. NAJ POVEM ŠE TO DA SEM STARA 33 LET.
LEP POZDRAV!
MAJA
Bolečina levo ne bi smela biti povezana z žolčnimi kamni oz. operacijo, prev tako ne verjamem, da bi imela kaj opraviti z jetri. Bolečina je lahko mišična, lahko je povezana s črevesom ali prehajanjem “hrane” skozenj, je pa ugotavljanje vzroka bolečin v trebuhu pogosto težko tudi v živo zato vam predlagam da pred odhodom na dopust opravite pregled.
Lep pozdrav!
Spoštovani,
v zadnjih pribl. mesec dni, se mi že drugič pojavlja bolečina. Bolečina ki odseva na sredini spodnjega dela trebuha, občasno pa se seli tudi na levi gornji del boka. Speljane imam že veliko diagnostike. Kardiološko naj bi bil OK, jemljem sicer Tenox in imam po njem lepo urejen pritisk. Pred leti mi je bila po krajši hospitalizaciji v Bolnici PD ugotovljena ( po preiskavi na Gastro kliniki ) bolezen refluksa, oz. zapiralke. Vendar so se mi takrat težave kazale drugače, kot sedaj. Takrat je bolečina sevala v zgornjem delu prsnega koša – bolelo je in peklo. Povedat moram tudi, da sem že nekaj let brez žolčnika. Navedene bolečine se mi torej pojavljajo drugič. Prvič so trajale pribl. 3 dni in so potem izvenele. Sedaj me ponovno boli že drugi dan in mi je najbolj zoprno in mučno dejstvo, da me bolečina ponoči celo zbudi. V zadnji preiskavi krvi, pred pribl. mesecem dni, katero sem izvedel zaradi lastnega suma na povišan sladkor, so bili povišani jetrni parametri.
Zahvaljujem se vam za vaše mnenje in napotek nadaljnjega ravnanja.
Iskrena hvala, Franc FARTEK ( star sem 44 )
V Lj.,07-08-2008, ob 12:45
Pozdravljeni!
Težave verjetno niso v povezavi s krvnim sladkorjem in povišanimi jetrnimi testi. Če težav ni možno pripisati črevesju (če prav razumem, vas boli pod popkom) in jih ni možno pojasniti drugače, bi bil morda smieln pregled urina, morda ultrazvok sečil. Če ste ob teh zadnjih težavah že kaj opravili, pa sporočite.
Lep pozdrav!
Spoštovani!
Pred dvema mesecema so mi ugotovili kronični gastritis, bulbitis, kronično vnetje dvanajstnika in žolčne kamne. Za želodec in dvanajstnik sem dobila terapijo – 6 tednov jemanja inhibitor protonske črpalke, žolčnik pa so mi pred mesecem dni laparoskopsko odstranili. Držim se predpisane diete, a imam kljub temu po vsakem obroku diarejo s kolikami. Kaj storiti, ker pravzaprav ne vem več kaj jesti. Stara sem 37 let. Lep pozdrav, Katarina.
Pozdravljeni!
Poleg tega, da je zdravljenje omenjenega dolgotrajno, bi bilo vredno razmišljati še o tem, če so težave povezane z določeno vrsto hrane (npr. mlečni izdelki?) in če so se težave po terapiji kaj spremenile-izboljšale, kaj storite, da je bolje (antacidi?)
Lep pozdrav!