Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Bolečina na levi strani reber

Bolečina na levi strani reber

Imam ze dalj casa (4 mesece) bolečine v levem predelu pod srcem oz. pri zadnjem rebru. Bolečine so težko opisljive predvsem so moteče, kot da bi imel nekaj notri v tem predelu ali bi me kdo ščipal.
Bolečine so skoraj vsak dan prisotne in to nenehno.
Otipati ni ničesar, tudi zdravnik ni ničesar otipal. V bistvu me je pustil z bolečinami oz. če bi se ponavljale naj pridem spet. Pravzaprav mi je zaradi takšnega odnosa kar težko spet iti k zdravniku.
Star sem 30 let. Na zadnjem pregledu so mi tudi izmerili preveliko količino holesterola nekaj čez 7 in povisane trigliceride skoraj 6. Na zadnjem odvzemu so bili trigliceridi v mejah normale, holesterol pa malenkost nižji, vendar še vedno veliko preveč.
Kaj menite, da je razlog za moje tiščanje pod rebri?

Spoštovani!

Za te stvari je možnih kar precej razlogov. Ali vam spremeba položaja, obrat, predkon… kaj spremenijo bolečino?, Kaj jo olajša?

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

V predklonu je bolecina iz seda manj moteca oz. v sedecem polozaju (iztegnjen hrbet) jo je bolj cutiti.
Kaj menite?

Spoštovani!

Njabrž gre za kostnomišično bolečino, ki jo lahko delno omilite z zdravili proti bolečinam. Pozdravi pa se v nekaj tednih smao od sebe.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Hmmm…tole pri meni traja ze 4 mesece. Bolecina zgine za nekaj dni ali en dan in potem spet pride.

Vsekakor najlepsa hvala za dosedanje odgovore.

Kaj pa če ima kaj to zveze s sladkorno?
Jaz imam sladkorno in me včasih v tem predelu boli , predvsem zjutraj na tešče, bolečina je zbadajoča. V pol urah mine. Se pa pojavi nekajkrat mesečno???

Spoštovani!

Je s hrbtenico vse v redu? Poleg mišične bolečine pride v poštev tudi pritisk na živce ob hrbtenici, ali pa težave z notreanjimi organi – jetra, trebušna slinaka…

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close