Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Bolezni prebavil (gastroenterologija) Bolečina na levem boku.

Bolečina na levem boku.

Pozdravljeni,

že kakšne štiri mesece čutim pekočo/žareče bolečino v levem delu trebuha oz. spredaj na boku, nekako pod spodnjim robom reber/prsnega koša, v višini popka. Bolečina ni izjemno močna, vendar precej moteča saj je prisotna vedno, ne glede na položaj. Na otip trebuh ni boleč ali zatrdel. Ledvice me ne bolijo (če se potolčem po hrbtu), odvzeli so mi še urin, izvidi normalni. Zdravnica je posumila mišice in mi predpisala kenotal gel, predvsem na podlagi dejstva, da sem takrat bežno(!) hodil v fitnes in da je bolečina bolj izrazita ko se npr. pretegnem ali trup zarotiram v bokih. Gel seveda ne pomaga.

Čeprav sem se z bolečino sprijaznil, me še vedno skrbi, saj imam 22 let sem normalne postave ter drugače nimam zdravstvenih problemov. Res je da sem veliko v sedečem položaju, predvsem zaradi študija, vendar relativno pogosto športam.

Bolečina generalno ni v povezavi z prehrano (en teden sem jedel samo presno hrano, brez razlik), vendar imam velikokrat občutek sitosti (mogoče zaradi bolečine same) in napihnjenosti, ter imam malenkost počasnejšo in bolj zaprto prebavo, vendar nič drastičnega.

Največji problem je, da se zaradi bolečine nenehno premetavam v postelji in med sedenjem, saj v vsakem položaju čutim ali neprijetno nategovanje ali neprijetno krčenje občutljivega/bolečega mesta.

Moti me, ker se mi niti sanja ne, kaj me boli, zaradi česa me boli in v katero smer naj sam kaj storim?
Kaj menite?

LP.

Spoštovani!

Opisani karakter ima bolečina, ki izvira iz mišic. Bolj zaboli, ko se premaknete in napnete, ko povsem mirujete, boli bistveno manj ali celo nič. Ne traja pa 4 mesece, razen če spodbudite bolečino vedno znova z obremenjevanjem pri športu ali če gre za kilo. Bolečine, ki izvirajo iz notranjih organov, imajo ponavadi drugačen karakter. Vseeno je treba misliti tudi na ledvične kamne, morda črevo, drugo pa že ne boli v tem delu.
Ker ste bili pri zdravniku in izbrana terapija ni pomagala, pojdite na kontrolo in to povejte.

LP, Marija Š. Gašperšič

**************************************** Marija Štefančič Gašperšič, dr. med., spec. družinske medicine

New Report

Close