Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Bolezni prebavil (gastroenterologija) Bolečina na desni strani 2 prsta od popka

Bolečina na desni strani 2 prsta od popka

Pozdravljeni!

Sem moški, 31 let, brez večjih zdravstvenih težav, astenik, nekadilec, ne uživam alkohola, prehranjujem se zdravo.

Že nekaj časa, kakšna 2 meseca se mi pojavlja bolečina 2 prsta desno od popka (zadnje dni prst ali dva višje). Ob pritisku na to točko me še bolj boli. Bolečina ni prav huda, je pa moteča. Poveča se po jedi in pa ob intenzivnejšem globokem dihanju. Vse skupaj izgleda kot da bi se nekaj zakrčilo. Bolečino lahko zelo natančno lociram in njeno mesto nima obsega večjega od 3 cm.

Prebavo imam sicer zelo dobro, mogoče še predobro (2x dnevno). Z napenjanjem in plini nimam težav, razen po jedeh ki tako ali tako napenjajo.

Res me zanima kaj bi to lahko bilo, saj je bolečina v zadnjih nekaj dneh skoran non-stop prisotna.

Hvala za pomoč.
Rok

Pozdravljeni!

Desno ob popku je t.i. duodenalna točka (dvanajstnik) in bolečina je tam največkrat posledica razjede v dvanajstniku-ni pa nujno. Najverjetneje bo potrebno opraviti gastroskopijo in test na Helicobacter pylori v primeru patološkega izvida, Če ne želite preiskave pa poskusite 14 dnevo jemanje zaviralca protonske črpalke.

Lp;Nataša Smrekar

New Report

Close