Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Arhiv Zdravje Arhiv Zdravstvo bolečina levo – slinavka

bolečina levo – slinavka

Občasno me zjutraj (po popiti beli kavi na tešče) zbada levo pod rebrom v predelu slinavke. Vsaj mislim, da je tam slinavka. Bolečina je kljuvajoča, neprijetna in traja 5 minut, nato popusti.Pogostost je npr. povprečno 2 x tedensko. Ali naj to omenim na prihodnjem pregledu in ali je to povezano z mojo sladkorno?

Težave verjetno niso povezane s trebušno slinavko, prav tako ne s sladkorno boleznijo. Na pregledu pri os. zdravniku to lahko omeniš, najverjetneje pa gre za bolečine, ki izvirajo iz prebavne cevi.

Spoštovani
Vaše težave ne bodo v zvezi s trebušno slinavko. Prvič, ta ne leži pod levim rebrnim lokom, drugič njene okvae ne povzročajo kratkotrajnih zbadajočih bolečin, zato predlagam pogovor z zdravnikom, da se odločita glede nadalnjih preiskav, mogoče bi za začetek začela z ultrazvokom trebuha, ki je enostavna in neboleča preiskava, seveda pa tudi ta ne pove vsega. Nekje je pač treba začeti.

LP prim Franc Mrevlje

Spoštovani!

Že kar nekaj časa me boli pod LRL,bolečina seva v hrbet-pekoča.Opravila sem UZ trebuha marca,kjer piše minimalno povečana steatotična jetra drugo bp.V začetku maja sem dala tudi kri,kjer je vse O.K. Amilaza je 1.60.Mena zanima,če je lahko kaj narobe s trebušno slinavko,sladkor imam 5.93.V žlički malo bolj levo imam kot,da mije oteklo rebro,bolečina je prenesena tudi v lopatico.Imam vnetno-degenerativne spremembe in dr.mi zatrjuje,da je to povezano s vse z mojimi bolečinami.Je UZ trebuha dovolj natančna preiskava,da prikaže bolezni oz.tumorje trebušne slinavke,saj sem popolnoma obupala,ker ne vem več kam naj se obrnem.
Za odgovor najlepša hvala

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close