Pozdravljeni!
Pred tremi leti sem v enem obdobju čutila bolečino levo od žličke (ne močno). Ker nekako ni ponehalo (v tistem času pa je umrla tudi sodelavka za rakom na želodcu), sem odšla na gastroskopijo. Ugotivili so hiatalno hernijo, dva meseca sem jemala Nolpazo. Naročili so kontrolo v 3 letih. Do letos je bilo vse ok, letos poleti pa se je bolečina (spet ne huda in ne vsak dan), ponovila. Ker je minilo ravno 3 leta, sem šla pred dvema tednoma spet na gastroskopijo, zdravnik je rekel, da je hernija nekoliko bolje, v diagnozi piše tudi blagi gastritis. Dobila sem Emozul 40 za en mesec in potem Emozul 20 za dva meseca. Torej zdravilo zdaj jemljem dva tedna.
Hitro se je izboljšalo. V petek pa sem čez dan pojedla le dva kosa kruha, šele zvečer pa burger in 1dcl refoška ter čokoladne napolitanke. Včeraj me je bolečina kar precej matrala, vsa leva stran, danes je bolje. Je bilo to zaradi prehrane? Naj povem, da redno hodim tudi na UZ trebuha, kontrola polipa v žolčniku, nazadnje sem bila februarja in je bilo vse bp.
Prosim za vaše mnenje. Hvala!
Spoštovana,
Pri vas bo potrebna precejšnja disciplina pri načinu prehranjevanja če želite, da nimate težav. Vsaka preobremenitev želodca bo povzročila težave. Hrana, ki se dolgo zadržuje v želodcu tudi ipd. Najdite vam ustrezen način prehranjevanja in upoštevajte splošna navodila za prehranjevanje ob hiatalni herniji.
Lp