Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca Bolečina / Krči v mišicah- mečih

Bolečina / Krči v mišicah- mečih

Spoštovani !

Se vam ponovno oglašam še z enim vprašanjem :

1. primer :

To se mi dogaja zadnje leto : zlo veliko sm na kolesu in rolerjih dan prekolesarim /prerolam nekaj km , med samim kolesarjenjem – rolanjem je ponavadi je vse ok. Me pa včasih, ko grem kr tko na sprehod (lahkotna hoja), zgrabi v mečih in se bolečina ob vsakem koraku stopnjuje tako močno, da ne morem prehoditi niti 100 m. Moram počakati par minut, razgibati noge, pol pa zelo, zelo počasi.

2 primer :

Ali mi lahko kdo pove oz. svetuje , ali če se še komu dogaja, da tudi ko recimo ležite v postelji oz si popolnoma sproščen, da ko “stisneš” mišico v nogi , se pojavi nekakšen krč v mečih oz počasno popuščanje mišice.

In pol ta bolečina nekej časa sploh ne pojenja.
Ker to se meni že velikrat dogaja, sploh ponoč. Potem sploh ne morem noge sploh premikat, ker ob vsakem premiku, je full pekoča bolečina
In pol moram vstat in počas hodt po sobi , da bolečina/ krč mine – sprosti , če se pa spet uležem,
se pa spet pojavi taka pekoča bolečina poleg krča.
Upam, da veste kaj imam v mislih .

A to nastane zarad kakega pomanjkanja kalcija al magnezija ?
Kaj bi bil lahko temu vzrok ?

Hvala Vam za odgovor. Zlati ste 🙂
moja Starost : 27 let

lp A .

Krči bi bili lahko posledica utrujenosti mišic, krči se tudi v obliki, ki jo opisujete pod točko 2 pogosto pojavljajo. Nekateri si menda uspešno pomagajo z magnezijem, a o znanstvenih dokazih učinkovitosti te metode nimam podatkov.
Lp

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close