bolečina kot natek
Še ena z enakim problemom in celo na istem zobu. Ko sem brala post od natek sem videla sebe. Razlika je pa v tem ,da nimam alopecije. Tudi jaz sem šla menjat staro amalgamsko plombo za novo belo. Do sedaj ni bilo nikoli takšnih težav. Mogoče samo občutljivost na hladno.To plombo,ki jo imam sedaj 1 mesec, mi je danes odstranila in mi v zob dala zdravilo in dala začasno zalivko. Zdaj moram pa počakati, da vidim kaj bo. Tudi njej ni nič jasno. Zob je videti zdrav. Zob sam po sebi ne boli.Pri pritisku na vrh plombe pa neprijetno zaboli. In še ena zanimivost. Po novem si tudi jaz dam inekcijo proti bolečinam in je fajn. Tako sem uredila kar nekaj zob. Danes pri tem zobu pa tudi meni inekcija ni prijela. Res je zanimivo vse skupaj. Obe z identičnim primerom. Kaj pa pravite na to?
Zobarja imam sedaj sredi novembra. Upam, da bo zdravilo prijelo, če ne pa res ne vem. Ali bo potrebno slikanje? Kakšen predlog,ideja?
Natek prosim javi se, če je kaj novega?
Spoštovana gerberaa,
obe z istim problemom?? Pa še nekaj tisoč takih……
Kaj se je dogajalo z vašim zobom pač ne morem sklepati iz podatkov, ki ste jih posredovali, očitno so bile težave po izdelavi bele plombe tako neprijetne, da vam jo je zobozdravnica po enem mesecu odstranila. Kakšne so bile težave, kakšno zdravilo imate,….?
Uporaba lokalne anestezije pa v današnjem času več ne bi smela biti zanimivost, ker je pravica vsakega zavarovanca, da je poseg neboleč, torej ima vsak tudi pravico do uporabe anestezije.
Osebno pa sem mnenja, da je rentgensko slikanje zelo dobrodošel diagnostični “pripomoček”, tako da bi vas poslala na slikanje še pred odstranitvijo plombe.