Najdi forum

BOLEČINA KOLKOV IN HRBTENICE

Zdravo! Star sem 30let in imam težave s kolki. Pred kratkim sem opravil MR artrografijo desnega kolka.Preiskava je pokazala, da gre za rupturo superiornega acetabularnega labruma, ki sega od 12 do 14 ure in v globino od 5 do 6mm. Strukture so ohranjene.
Kaj pomeni strukture so ohranjene?? Naj napišem, da me boli v obeh kolkih, vendar različno. Desni me boli oz. včasih tudi peče na več mestih. Levi kolk me boli, ko vstanem po daljšem sedenju. Zanimivo je to da sem opazil ali pa se mi samo dozdeva, da me boli enkrat en enkrat drugi… Naj napišem, da imam v križu rahli preskok in včasih me tudi zaščipa po kakšni telovadbi ali kar tako…
Med vožnjo imam rahlo bolečino bolj na desni strani hrbtenice. To z hrbtenico sem občutil že preje kakor z kolki saj sem imel težave z otrdelostjo pri obutvi. Na rgt sliki za hrbtenico ni pokazalo nič posebnega po mnenju ortopeda. Mi je pa omenil artroskopijo za kolk.
Če se ne odločim za artroskopijo, kaj to pomeni za kolke? Z kolki imam kar kostantne težave saj imam stoječi poklic. Bolelo me je pa tudi po športanju. Po dveh letih zdaj opažam že nekaj dni na desnem neko izboljšanje, celo tečti bi šel =) mogoč ker sem jemal dono iz lekarne en mesec, mažem pa si tudi z kremo.. Še to pred približno 6-7 leti sem zaradi pokanja v kolkih opravil slikanje pri katerem ortoped ni ugotovil nobenih nepravilnosti sedaj pa omenjajo možnost displazije???
ZELO VELIKO MI BO POMENIL VAŠ ODGOVOR IN SE VAM RES LEPO ZAHVALJUJEM. LP!

Priporočam, da se obrnete na dr. Klemna Stražarja na Ortopedski kliniki UKC LJubljana, ki izvaja tovrstne operacije.

Lep pozdrav,
Iztok Pilih

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

New Report

Close