Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Urologija bolečina, ki se širi v nogo

bolečina, ki se širi v nogo

lep pozdrav! sem 18 letni fant in zadnja 2 meseca me pesti težava, na katero res ne najdem odgovora. V začetku meseca maja sem se le nekoliko raztegnil in takoj začutil bolečine tam nekje pri sramni kosti. Bolečine so na začetku hitro izginile. Čez kakšen teden ali manj sem zopet začutil bolečino v predelu sramne kosti in nekako se je bolečina začela širiti proti desni stegenski mišici. Ker sem rekreativen športnik sem takoj pomislil da gre mogoče za malce nategnjeno trebušno mišico ali kaj podobnega, ampak še danes nikakor ne najdem povezave tega predvidevanja z izvorom bolečine, ki je v predelu zraven penisa, na že prej omenjeni sramni kosti. Imam prijatelja, ki je imel podobne bolečine, njemu se je znatno povečalo tudi desno modo, zato je odšel k urologu, ki mu je postavil diagnozo: zamašeni semenovodi ( mislim da je bila takšna). Jaz osebno nimam ničesar povečanega oz. zatečenega, in to sem povedal tudi zdravniku, ki sem ga obiskal 3 tedne nazaj in mi je predpisal Naprosen, ker je mislil da gre za vnetje mišice. Tablete sem jedel 14 dni, bolečina je včasih bila, včasih je izginila, zato sem jih nehal jesti. Do včeraj sem se počutil prav dobro, nato pa sem se zbudil in takoj sem imel bolečine pri področju sramne kosti in celotne desne stegenske mišice do kolena. Prav tako imam bolečino tudi v levi stegenski mišici in zadnjici. Mogoče je vzrok v tem da sem prejšni dan malce potelovadil, povsem umirjeno tekel nekaj minut. Včasih si potipam bezgavke, a mislim da ni nobena zatečena. Včasih imam pri desni nogi malenkost večje kot na levi,a ne vem kaj si naj mislim o vsem tem. Navkljub veliki želji po športu, sem se od začetka junija pa začetka julija povsem odpovedal mojemu hobiju, v upanju da bom pozdravil mišico, a vse bolj se mi dozdeva da je tu vmes nekaj drugega kot samo stegenska mišica, zato Vas vljudno vas prosim za čimprejšnjo pomoč in se veselim vašega odgovora.

Spoštovani!

Kljub vaši obširni razlagi vas ne morem razveseliti s čim uporabnim. Opisujete težave v spodnjem delu trupa, ki se širijo desno in tudi levo v noge do kolen. Če urološko in proktološko ni nič najti, predlagam posvet še z ortopedom in nevrologom – slednji bi morda lahko natančneje ugotovili, v predelu katerih mišic in živcev bi bile bolečine in nato tudi ocenili, kaj bi to lahko bilo.

Naprosyn je protivnetno zdravilo, razen protibolečinskega učinka tudi pomirja vnetje, vendar, če ne vemo, za kaj gre in težava še vedno traja, je verjetno smiselno poskusiti poiskati vzrok težav.

Diagnoza “zamašeni semenovodi” se zdi nekoliko nenavadna – lahko da gre za razlago dogajanja v sklopu npr. vnetja obmodka ali česa podobnega. Za vaš primer pa – če vas testisi ne bolijo in je pri samozadovoljevaju ali spolnem odnosu izliv normalen in normalno urinirate in so moda na otip normalna in neboleča in je hkrati težava še na obeh straneh, v obeh nogah, potem je relativno malo možnosti, da gre za kakšno preneseno bolečino s strani urološkega dogajanja.

Lepo pozdravljeni!

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

Spoštovani!

Najprej naj se Vam iskreno zahvalim za čas in odgovor, ki ste mi ga namenili. Tudi meni se zdi, da te bolečine niso v neki povezavi z urološkim dogajanjem, a zaradi prijateljevih izkušenj sem hotel slišati še Vaše mnenje. Čeprav pa po drugi strani, izvor bolečin pa se nahaja točno pri penisu, malce v desno na sramni kosti in ravno zato imam nekako te “nepotrebne” skrbi bolj po urološki strani. Je pa tudi res, da sem po raznoraznih brskanjih in poivedovanjih po internetu našel podatek, da se tu nahaja mišica primikalka noge (?), za katerega pa nisem prepričan da je pravilen. V tem primeru pa je možno, da kljub mestu bolečine to res nima nobene povezave z vašo stroko. Kot ste napisali, nimam nobenih težav pri uriniranju in tudi vse ostalo je povsem normalno. Včeraj npr. so me noge precej bolele, danes me manj, jutri pa me verjetno ne bodo več, dokler ne bom spet napravil določenega giba, ki bo sprožil bolečino. Verjetno Vam s temi podatki sedaj nisem posredoval nič novega, če pa boste odkrili kakšno novo domnevo oz. možnost kaj bi lahko bilo, pa se priporočam za odgovor.

Hvala in lep pozdrav!

Spoštovani,

sam imam enako težavo, kot ste jo opisali vi. Lahko prosim napišete, ali ste jo uspeli odpraviti in kako?

Hvala in lep pozdrav

Spoštovani,

težavo sem odpravil zgolj s počivanjem. Kar za nekaj časa sem se odpovedal športu in če sem se ga lotil, sem pred tem naredil veliko “stretching” vaj. Upam, da Vam bo to v pomoč.

Lep pozdrav

New Report

Close