Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Fizioterapija in masaže BOLEČINA, KI NE ODNEHA

BOLEČINA, KI NE ODNEHA

Pozdravljeni,
Že več kot pol leta imam bolečine. Tik nad sramno kostjo in na notranjih straneh stegen, zraven mednožja. Sklepam, da so bile nategnjene med spolnim odnosom. Sem v srednjih letih, z možem sex prakticirava povprečno enkrat na teden. Do sedaj ni bilo težav, zdaj pa imam bolečine, ki ne minejo oz. se rahlo stopnjujejo. Spolne odnose še vedno prakticirava, samo v omejenih položajih, da ni bolečin. Dejansko imam občutek, da me bolijo mišice. Ko vstanem, se napenjam, hodim, tudi pred spanjem, ko ležim. Drugih težav nimam. Ob pojavu bolečin sem imela tudi redni pregled pri gInikologinji, ki tudi z UV ni nič ugotovila. Omenila je samo, naj bolečine preženem s toplo kopeljo. Ker traja in se stopnjuje, ne vem, kaj naj…Če so samo nategnjene mišice, bi se po pol leta že lahko umirilo, ne pa stopnjevalo? Hvala za nasvet.

Pozdravljena!

Takole vam težko rečem ali gre za poškodbo mišic oz. kit. Načeloma se mišice ne poškodujejo na tak način, lahko bi prišlo do “nacufkanja” kite na prehodu med mišico in kito ali na mestu kjer se kita narašča na kost. Za to imamo teste s katerimi se da ugotoviti ali gre za poškodbo kite oz. mišice.
In ja, načeloma bi se težave morale umirjati s celjenjem in ne stopnjevati. Svetujem vam, da se oglasite pri fizioterapevtu specialistu za ortopedsko medicino, da vas pregleda, ugotovi kaj je in potem lahko tudi svetujemo/izvedemo ustrezno terapijo in napotke za doma.

New Report

Close