Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Urologija bolečina ki ne izgine

bolečina ki ne izgine

Lep pozdrav, imam 28 let i že 2 leti se mučim z bolečim presredkom. Bolečina je prisotna nonstop enkrat huje boli nato malo manj, je pa prisotna že 2 leti. Težko se ukvarjam z športom in z rekreacijo, že spodnje hlače me zelo motijo ker pritiskajo na presredek. Opravljene preizkave:

urolog bp
uz testiov bp
uz abdomna bp
MRI ledvene bp
proktolog bp
voda bp
PSA bp

Vse te preglede sem že opravil in nobeden ne najde vzroka. Vćeraj sem šel do do druge zdravnice ker je moja osebna na dopustu in sem jo samo vprašal kaj ona misli glede mojih težav, pregledale je vse izvide in rekla da more sigurno nekaj pritiskat na živec ki oživčuje presredek, omenjala je kilo in rekla da naj omenim urologu ki ga imam oktobra za CT trebuha. kaj menite vi kot urolog kaj bi lahko bilo. Bom pa še do pregleda pri urologu opravil kontrolni uz testisov, presredek je boleč na otip, težav z odvajanjem vode nimam, prav tako nobenega izcedka

Spoštovani!

Kar se tiče CT preiskave, bi ta nedvomno povedala, ali gre za v mirovanju izraženo kilo ali ne.

Kar se tiče pritiska na živec, se bojim, da je res to vzrok – v tem primeru vam morda lahko pomaga nevrokirurg.

Kar se tiče urologa, vam verjetno ne more nič pomagati, najbrž pa ni nič narobe, da ga npr. na dve leti obiščete in ugotovita, da se ni na novo pojavilo nič, pri čemer bi vam urolog lahko pomagal.

Urolog bi vas morda lahko obravnaval kot kronični nebakterijski prostatitis – chronic pelvic pain syndrome – to pomeni, da bi predpisoval različna pomirjevala in blažila ter svetoval fizioterapijo, lokalno hlajenje, gretje in podobno (to sem že podrobno opisal na tem forumu), vendar po opisu vaših težav sodeč ne obstaja zdravilo, ki bi vaše težave ozdravilo. Gre zgolj za to, kako se jih naučite obvladovati v tolikšni meri, da boste vi znali živeti z vašimi težavami in da boste vi kontrolirali njih in ne one vas. Skratka, da boste jih vzeli kot del življenja in ga poskušali čimbolj polno živeti naprej (družina, otroci, služba, hobiji…). Seveda pa boste napravili vse, da se ne bi kakšna organska bolezen spregledala, to pač pomeni, da boste na neke razumne razmake, na primer leto dni, pač obiskali proktologa, urologa in ortopeda ter bodo preverili, da se ni iz vaših težav, ki jim ne moremo do živega, vendar vas tudi ne ogrožajo, morda razvilo kaj resnega, kjer pa bi bila zdravniška pomoč nujna in potrebna. V takem primeru je še posebej kritično, da znate ločiti kronične težave, ki jim ne moremo pomagati, od nenadno nastalega drugega obolenja, na primer torzije testisa, da ne bi v primeru, ko bi res šlo za kaj pomembnega, to pripisali kroničnim težavam in tako kaj važnega spregledali.

Lepo pozdravljeni!

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

Lep pozdrav

Najlepša hvala za odgovor, ali je potem sploh smiselno obiskati urologa meseca oktobra ker vrjetno mi ne more pomagat. Me lahko urolog usmeri do nevrokirurga ali kam drugam, ali mora to narediti moja osebna zdravnica. Sem pa se že navadil na bolečino ker vrjetno mi je tako usojeno. Nebi pa rad da bi se kaj spregledalo in bi mi bilo kasneje žal zakaj nisem vstrajal. Je pa res da imam dobro osebo zdravnico ki se zelo potrudi samo se mi zdi da sem zdaj opravil že kar veliko preizkav. Do mojega osebnega urologa pa nimam kakšnega zaupanja ker ko sem ga obiskal 2krat me je kar na lepem okregal da on nima kaj več in zakaj hodim k njemu, jaz pa sem naročen spet k njemu. Me pa boli hrbtenica zelo pa vendar MRI ledvene ni kaj zaznal, mRI vratne pa je pokazal kup spremememb pa vendar trenutno nobena za pod nož, scintigram bp

Spoštovani!

Če je urolog opravil meritev pretoka urina z določitvijo zastanka in UZ ter tumorske markerje za testis in vas je v celoti pretipal, vam verjetno kaj dosti res ne more pomagati. Pa nič zato, morda bo tokrat delal kateri drugi – drugo mnenje nikoli ne škodi – ali pa bo potrdil, da je pri vas vse v redu. Prej ali slej se pri vsakem moškem nad 50 let najde kaj za urologa. Če so še težave, potem ni drugega kot ponavljati preiskave (seveda ne prepogosto, ampak vendarle), saj nikoli ne moremo biti 100%, da nismo česa spregledali.

Lepo pozdravljeni!

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

New Report

Close