Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Fizioterapija in masaže bolecina in zategnjenost vratu

bolecina in zategnjenost vratu

pozdravljeni!

mene ze kak mesece ali vec zateguje na desni strani vratu, cutim tudi bolecino na desni strani – med hrbtenico in lopatico, najbolj ce hocem obrniti glavo v desno, ali poloziti glavo na desno ramo. malo me zapece tudi, ce zelim zategniti trapesius ali deltoidno misico z glavo v nasprotno, diagonalno smer. bolecina kljub ze opravljeni 7-dnevni fizioterapiji v zd. domu ne popusca – je konstantna. nalgesin 550 ne pomaga… masaze sicer zelo pasejo, vendar zopet nobenega rezultata.

mislim, da se je vse skupaj zacelo, ko sem zaspal s prevec blazinami pod glavo. zbudil sem se s klasicnim “heksensusom” v vratu, v predelu trapesius misice…. nato se je bolecina nekako preselila po drsni lopatici navzdol, ki je izrazita ob obracanju glave v desno – kar nekako zaseka ob lopatici in hrbtenici…

 

kaj bi mi sploh se lahko pomagalo?

 

lpF

Pozdravljeni,

iskreno se vam opravičujem za pozen odgovor – imeli smo namreč tehnične težave…

“Klasični heksenšus” je najpogosteje posledica okvare medvretenčne ploščice v vratu https://fizioterapija.net/trd-vrat-heksensus-bolecina-med-lopaticami-ali-bolecina-po-roki/.

Če gre tudi v vašem primeru za zdrs ploščice, vam bo pomagala kombinacija Trigger point terapije in Manualne terapije. Poleg tega je zelo pomembno v kakšnem položaju imate glavo preko dneva in ponoči. Če se le da, je dobro  imeti glavo pokončno, kot bi hoteli raztegniti vrat proti nebu. Izogibajte se upogibanja glave naprej in premikanju vratu. Za spanje je najbolj varen položaj leže na trebuhu, saj so diski fiksirani in težko zlezejo še bolj ven. V vseh ostalih položajih jih je namreč težko podpreti z blazinami.

Prijazen pozdrav

Barbara Purkart mag.kineziol., dipl. fizioterapevt, spec.ort.med., trigger point in manualni terapevt

New Report

Close