Pozdravljeni!
Težava, ki jo bom opisala se mi je prvič pojavila približno tri teden nazaj in sicer ko sem šla spat. Po približno slabi uri spanca me je nekje na sredini požiralnika začelo neizmerno peči in boleti. Bolečino sem čutila zadaj v hrbtu tako me je bolelo. Požreti nisem mogla niti sline saj me je v požiralniku obupno zabolelo. Ko sem poskusila popiti čaj, me je pa še peklo zraven, ko je čaj stekel po požiralniku. Vmes sem postala še malo omotična – bilo mi je malo slabo, ampak sem se ulegla in je bilo potem v redu. Takrat – to je bilo tri teden nazaj, mi je ta bolečina ponehala v eni uri recimo. Naslednji dan me je bolelo le še ko sem kakšen večji kos hrane pojedla, ampak v primerjavi s prejšnjo nočjo, ko nisem mogla niti sline požreti, ni bilo to nič. Naslednji dan sem zato šla k dežurni zdravnici (ker študiram v Lj in nisem v svojem kraju čez teden), ki mi je rekla da je to najbrž vnetje požiralnika. Dala mi je tablete Esomeprazol Actavis, ki sem jih pa jemala le ene 10 dni, ker mi je bolečina že naslednji dan zvečer popolnoma izginila. No, ta opisani problem pa se mi je znova pojavil v petek zvečer. In sicer zopet takrat, ko sem šla spat, približno uro po ležanju. Ampak je bila bolečina izredno neznosna in je trajala celo noč in še polovico naslednjega dne. Ponoči sem zelo slabo spala zaradi bolečin, zjutraj pa sem takoj zopet odšla k zdravniku (tokrat k svojemu osebnemu zdravniku). On me je pregledal, tudi ekg so mi naredili, hemoglobin pregledali in vse je bilo v redu. Rekel mi je naj omenjene tablete jemljem vsaj 4 tedne in to prve dva tedna po dve tableti na dan, potem pa po eno. Poleg tega mi je dal še oralni gel Daktarin, ki naj bi ga jemala 5x na dan. Naj povem še, da mi je zopet postalo slabo, ko sem bila pri zdravniku, zato so me dali ležat in mi dali infuzijo ter Spazmex, ki naj bi bolečino ublažil, ampak mene je še vedno bolelo. Ko sem odšla iz zdravstvenega doma sem mislila, da bom v redu, ampak ko sem prišla do avta mi je zopet postalo slabo-omotica, in sem morala tam na licu mesta bruhati. Ko sem odšla domov se mi je bolečina tekom dneva manjšala. V soboto zjutraj, preden sem šla k zdravniku me je tako bolelo, da slina ki se mi je nabirala v ustih je nisem mogla požreti ampak sem jo morala izpljuniti. Sploh neznam opisati – tak izredno boleče pekoč občutek. Še vedno pa od tistega dne do danes čutim tak čuden občutek znotraj grla in požiralnika. Včeraj zvečer, ko sem šla spat sem mislila, da se mi bo zopet ponovilo, ker me je že začelo v notranjosti nekaj peči, ampak potem je ostalo le pri tem, ni šlo naprej. Zdravnik sicer ni ravno kaj dosti povedal o tem, saj še sam ni vedel kaj bi lahko bilo, mi je predlagal, da če ne bo bolje, da pridem nazaj in mi da napotnico za gastroskopijo. Rada bi še Vas vprašala za mnenje, sploh ker sem malo raziskovala na internetu in opazila več forumov na temo “hiatusna kila” in sem se nekako v nekaterih simptomih kar prepoznala. Ne vem, mogoče se motim, zato bi rada slišala Vaše mnenje. Naj povem še, da sem stara 21 let.
Hvala
Lp
pozdravljeni,
na podlagi vašega opisa je res najverjetnejša diagnoza refluksna bolzen. predlagam vam, da zdravilo, ki so vam ga predpisali, redno jemljete vsaj 2-3 tedne v odmerku 2×40 mg. poleg tega upoštevajte splošna priporočila za refluksno bolezen ( manjši obroki, po obroku ne smete ležati, odsvetujemo začinjeno hrano, čebulo, česen.
v kolikor bodo težave še prisotne pa bo potrebna gastroskopija.
lp
Pozdravljeni,
Na spletu veliko pise o refluksni bolezni npr. http://www.ezdravje.com/prebavila/zgaga-in-refluksna-bolezen-poziralnika/
Predlagam da si prebereta na omenjeni strani
Lp