Pozdravljeni, sem relativno mlada,te težave imam prvič
pred nekaj dnevi so se mi pojavile bolečine v trebuhu s slabostjo, na blato nisem šla pet dni,izvidi krvi bp., rtg trebuha pokazal veliko črevesne vsebine.Zdravnica mi je predpisala večjo dozo odvajala in obvezno kontrolo, če ne bo izboljšanja.Po odvajalu sem sicer izločila, a v zelo majhni količini in samo vodeno, a brez olajšanja, kot da bi odvajanje zaobšlo… Sam a sem si , ne vem če ravno pravilno naredila klistir, a je bilo po njem nekako še slabše, voda je nekako ostala v meni in sem imela potem težave še z izpraznitvijo le te , kot da bi črevesje bilo paralizirano in ne bi zmoglo izločati, potem sem jo nekako izločila, a samo čisto vodo brez črevesne vsebine in nobenega olajšanja.Dvakrat ali trikrat, ko sem izvedla klistir sem po njem sicer s težavo in na trdo izločila, a je bilo nekako olajšanje.Sedaj pa ne vem kako , naj grem nazaj na urgenco odvajalo je sicer delovalo, bolečina se ne stopnjuje ni pa dobro..Lepa vam hvala za odgovor
Spoštovani!
Medtem ko ste čakali na odgovor, se je verjetno vaše stanje že spremenilo. Če ne odvajate redno in še vedno ni dobro, potrebujete kontrolo pri osebni zdravnici, če pa vas trebuh boli, je napet, če vam je slabo, vetrovi ne grejo, morate na urgenco.
LP, Marija Š. Gašperšič
lepa hvala za odgovor, odvajam sicer ja, a le s pomočjo odvajal, brez njhi ne gre..zaenkrat nisem šla na kontrolni pregled, sicer kaj razen klistirja, pa se lahko naredi..Zanima me tudi, kako se spravi ven velike količine plinov, ki so bili vidni že na RTG pred dvemi leti in sedaj ravno tako.Od takrat imam tudi izredno močne vetrove, da mi je že zelo neprijetno.Ne vem, če ima to kaj veze s tem, a ti vetrovi so se začeli pojavljati nekako sočasno, ko sem imela nek ginekološki poseg.Še enkrat lepa Vam hvala.
Spoštovani!
Zaradi odsotnosti me ni bilo in vam nisem mogla odgovoriti. Če se je problem z odvajanjem pojavil po posegu v trebuhu, je morda res kakšen organski razlog za zaprtje in vam svetujem pregled pri zdravniku. Proti plinom je bolje uporabljati preprečevalne ukrepe, od zdravil pa SAB Simplex tablete, ki se jih v lekarni kupi brez recepta.
LP, Marija Š. Gašperšič