Najdi forum

bolecina in napetost

Pozdravljeni!

Ze dobro leto me mucijo tezave v krizu. Glede na to, da sem precej mlada (22), menim, da se to normalno ne bi smelo pojavljati. Zacelo se je pred letom dni, ko sem precej neprevidno in nepravilno dvignila malce težje breme. Zacutila sem rahlo bolecino v predelu kriza, vendar ji nisem posvecala prevec pozornosti. Naslednji dan sem se zbudila z ostro bolecino na levi strani hrbta, ki je izzarevala nekako s sredine criste iliace v visini L5 pa do sredine leve ritnice. V lezecem polozaju je bila bolecina se nekako znosna, medtem ko je bilo vstajanje ali pa poskus sedenja neznosen. V poteku n. ischiadicusa nisem cutila bolecin, ni bilo nobenega mravljincenja v nogi. V nekako 8-10 urah se je vse umirilo in nisem vec cutila bolecine. Od tistega dne dalje cutim nekaksno napetost v zgoraj opisanem predelu, posebej ob daljsem sedenju. Ponovno me je “usekalo” kaksne stiri mesece kasneje, zato me je strah, da bi se bolecina se kdaj vrnila. Zacela sem delati razne vaje za hrbtenico, ki omenjeno napetost omilijo. Sem studentka in veliko casa presedim, tudi za knjigami. Ali se bolecine in napetost pojavljajo v “zasedeni” misici? Kako naj stanje omilim? Naj omenim se to, da sem visoka 181 cm, pred nekaj leti pa me je na cesti zbil osebni avtomobil, vendar (menda) hrbtenica ni bila prizadeta.

Pozdravljeni,

V vašem primeru gre lahko za lažjo okvaro na prostoru L4-L5-S1 ali poškodbo mehkih obhrbteničnih delov, lahko tudi občasni pritisk mišic na živec.
Predlagam, da nas obiščete naslednjič, ko boste občutili bolečino, da lahko določimo njen vzrok in možnosti zdravljenja.

Lep pozdrav

Pozdravljeni!

Hvala za vas odgovor. V primeru, da gre za okvaro ali poskodbo, potencialno kako nevarna je lahko?

Pozdravljeni!

Glede na to, da se brez strokovnega pregleda ne more natančno določiti obstoj niti mesto in stopnja vaše okvare/poškodbe, predlagam, da se oglasite v eni izmed naših ordinacij v Mariboru, Ljubljani ali Novi Gorici.

Poškodbe in okvare so seveda brez ustreznega zdravljenja lahko nevarne, predvsem pa nam povzročajo bolečine, ki se z leti stopnjujejo in jih je vse težje lajšati, s tem pa tudi odpravljati vzroke za njihov nastop.

Več o zdravljenju bolezni hrbtenice si lahko preberete na spletni strani:

V kolikor imate kakršnokoli dodatno vprašanje, sem vam na razpolago.

Lep pozdrav.

New Report

Close