Najdi forum

Spoštovani!
Danes se bila pri zobozdravniku, ker se mi je odkrušila zgornja sedmica. Ko je zob odprl, se je videlo, da je bil že zelo nagnit. Zob je še živ, zato mi je vanj dal zdravilo, nazaj moram čez 14 dni.
Problem je v tem, da mene grooozno boli, ves čas me kljuva. Noseča sem 24 tednov, vzela sem eno tableto Lekadola, ampak je tako kmalu popustila, da ni omembe vredno.
Kaj mi je storiti, lahko vzamem kakšno tableto proti bolečinam, ki ne bi škodovala otročku, ali je normalno da zob, ki dobi zdravilo tako boli?
Hvala za odgovor
Mojca C.

Spoštovana Mojca,

upam, da so medtem bolečine že popustile oz. da ste v tem času ponovno obiskali zobozdravnika, ki vam je pomagal.
V zob ste verjetno dobili zdravilo, ki povzroči odmrtje živca (ponavadi Toxavit). Zob je po aplikaciji zdravila lahko boleč, vendar mora bolečina miniti v enem dnevu.
Če so bolečine prehude in še niste obiskali zobozdravnika, potem še vedno pride v poštev odstranitev živca, ki pa verjetno še ni odmrl (zato boste dobili anestezijo). Glede analgetikov bi vas jaz svetovala uporabo paracetamola (to je npr. Lekadol,…), za ostale analetike pa povprašajte dr. Pušenjaka.

New Report

Close